Την 25η Μαρτίου μαγειρεύουμε Μπακαλιάρο Σκορδαλιά με παραδοσιακό κουρκούτι στο Βασιλικό. Με ένα τηλεφώνημα τα φέρνουμε στο χώρο σας.

Επίσης για όλες τις Σαρακοστιανές ημέρες θα υπάρχει Σαρακοστιανό μενού.

Σαρακοστιανό Μενού:

-Μαρουλοσαλάτα 3€
-Αγγουροντομάτα 4€
-Πατάτες τηγανιτές 2,5€
-Μανιτάρια φρέσκα σωτέ 4,5€
-Κολοκυθοκεφτεδες 4,5€
-Ναπολιτέν 5€
-Αραμπιάτα 5,5€
-Γαριδομακαρονάδα 8,5€
-Καλαμάρι σχάρας 7,5€
-Μπακαλιαρός σκορδαλιά 7,5€

Ωράριο Λειτουργίας για την 25η Μαρτίου: 12:00-18:00 απόγευμα.

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά: 19:00-00:00 βράδυ.

Η επιλογή της σωστής πρώτης ύλης αναμφίβολα αποτελεί το ήμισυ μια επιτυχημένης συνταγής. Γι’ αυτό και η αγορά ενός καλού κομματιού παστού μπακαλιάρου δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, πλην αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο γιορτινό τραπέζι την 25η Μαρτίου.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για το τέλειο τηγάνισμα του μπακαλιάρου;
Αφού ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, δοκιμάζουμε ένα μικρό κομμάτι για να δούμε εάν έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να φύγει η υπερβολική αλμύρα αλλά να κρατήσει λίγο αλάτι, αλλιώς θα χάσει όλη τη γεύση του. Εάν παραμένει αλμυρός, συνεχίζουμε το ξαλμύρισμα, πάντα δοκιμάζοντας. Στη συνέχεια τον ξεπλένουμε καλά και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Το κουρκούτι είναι ένας χυλός από αλεύρι, υγρά και αλάτι κατά βάση. Φυσικά,μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μπίρα, αυγό και μυρωδικά της επιλογής μας. Σας προτείνω να δοκιμάσετε κουρκούτι με μπύρα που δίνει ξεχωριστή γεύση, χρυσαφένια και τραγανή κρούστα σε λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες και φυσικά στον πρωταγωνιστή της ημέρας, τον μπακαλιάρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.