Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συζήτησαν για το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Πηγές του υπουργείου Υγείας ωστόσο, ξεκαθαρίζουν ότι οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, παρά μόνο συζήτηση για το πότε ενδεχομένως θα μπορούσαν να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες, εάν φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι επιστήμονες έθεσαν στο τραπέζι τα αιτήματα υπουργείων που έχουν ζητήσει άνοιγμα δραστηριοτήτων που είναι της αρμοδιότητάς τους. Εννοούμε το υπουργείο Παιδείας, που έχει θέσει το ζήτημα επανέναρξης των μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης που έχει ζητήσει άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πιέζει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο τα self test να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Η τακτική αυτή ενδεχομένως να ακολουθηθεί και σε άλλους χώρους εργασίας, εντούτοις, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Υγείας, είναι νωρίς να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση, τονίζοντας πως προέχει η αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων στην Επικράτεια.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα Σάββατο (27/3): Όλοι οι κωδικοί μετακίνησης
1. Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου -Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ο κορονοϊός έχει «γονατίσει» τη χώρα μας, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο την ίδια ώρα ένα όργιο φημών οδηγεί σε πανελλαδικό lockdown έως και τις 25 Απριλίου για να σωθεί το Πάσχα. Τι ισχύει τελικά;

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα με την δραματική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων, έχουν βάλει «φρένο» στο άνοιγμα της οικονομίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.