Την Παρασκευή 12-7-2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρέστη σε μουσικοφιλολογική εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των "Νικοδημείων 2019" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής ``Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ`` υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ``Ιάκωβος Καμπανέλλης``.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Θεολόγοι κ. Γεώργιος Φουκαδάκης με θέμα: «Συγκλονιστικά γεγονότα από τον βίο του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη» και κ. Εμμανουήλ Ρουσσάκης με θέμα: «Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα». Την εκδήλωση πλαισίωσε με Βυζαντινούς Ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια Βυζαντινός Χορός υπό την χοραρχία του Άρχοντος Μαϊστορος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου κ. Ανδρέα Γιακουμάκη.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος συνεχάρη τόσο τους δύο ομιλητές όσο και τον Βυζαντινό Χορό για την άρτια απόδοση τόσο των εκκλησιαστικών ύμνων όσο και των παραδοσιακών τραγουδιών καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης κ. Γεώργιο Κρασσά για την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.