Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 το μουσικό σχήμα Psaltério ensemble, παρουσίασε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την μουσική παράσταση «Ονείρου Πόλις», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Μια μουσική παράσταση, το περιεχόμενο της οποίας πραγματεύεται το κοινωνικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης.

Το κοινό με την συγκινητική του παρουσία, συν-ταξίδεψε στις γειτονιές της Πόλης, στους χρυσούς κουμπέδες των Εκκλησιών, στα τείχη και τις πολεμίστρες, στις κρεμαστές γέφυρες του Βοσπόρου κι ατένισε την Αγιά Σοφιά, εξερευνώντας τους θρύλους της.

Συνάντησε τον τελευταίο αυτοκράτορα, συγκινήθηκε με το μαρτύριο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, συνομίλησε με την κυρά Λωξάντρα, άκουσε τις μουσικές της Πόλης και αντιλήφθηκε εν τέλει, την καθ’ ημάς Ανατολή, με γνώμονα την παράδοση.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Καλλίνικος Καζαντζής επισφραγίζοντας την καλή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με το μουσικό σχήμα Psaltério ensemble.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«ονείρου Πόλις»

Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου : φωνή

Γιώργος Λιούλιος : κρουστά

Χρήστος Ζήσης: ούτι, κιθάρα, φωνή

Δημήτρης Καμπόλης: πολίτικη λύρα

Παντελής Αναστασόπουλος : κανονάκι

Παναγιώτης Ζαχαράκης: κόντρα μπάσο

Μάριος Μπακάλης: κλαρίνο, νέυ

Κείμενα – ρεπερτόριο : Χρήστος Ζήσης

Σκηνοθεσία – πρόζα: Γιάννης Σταμπέλος

Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Λιούλιος

Ηχοληψία-Φωτισμός: Παναγιώτης Αυγέρης

Φωτογραφία: Αντώνης Χαμαλέτσος, Κωνσταντίνος Παραβατός

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.