Στην αγία Μαρίνα της Ηλιούπολης, από των Εισοδίων που ψάλθηκε στην αγρυπνία το "Χριστός Γεννάται" τοποθετήθηκε η εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού σε προσκύνηση και του Αγίου Στυλιανού, ακούσαμε το "Η Παρθένος σήμερον" σε ένα ναό διακοσμημένο Χριστουγεννιάτικα.

Ετοιμάστηκε στο προαύλιο με πολύ διάθεση από τον νεωκόρο και τους συνεργάτες του η φάτνη και στις 10 Δεκεμβρίου στις 21:00, θα φωταγωγηθεί με το άστρο από το ύψος του κωδωναστασίου να φωτίζει το σημείο, κάτω από μελωδίες ειρήνης.

Από τις αρχές του Δεκέμβρη όλα περιμένουν τα Χριστούγεννα. Η εξαγγελία υπό του πρόεδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, μουσικών εκδηλώσεων εκτός από τις λατρευτικές και φιλανθρωπικές, ξεσήκωσε ένα ποτάμι ενημέρωσης ώστε να πληροφορηθούν σε κάθε γωνιά της ενορίας τα προγραμματισθέντα.

Αγώνας σε τρεις παραλλήλους, για να δώσει ο Χριστός που είναι η όντως Επλίδα, την ελπίδα στα απελπισμένα πρόσωπα. Πράσινο και κόκκινο παντού για να έρθει χρώμα στην ζωή μας, που η γκρίζα καταχνιά της κρίσης ήρθε και πλακώνει τις ψυχές των ανθρώπων.

Μουσική για τρόφιμα είπαμε και το κάνουμε πράξη. Οι ενορίτες μας ίσως να μην μπορούν να πάνε στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά δεν θα στερηθούν την μουσική και μαζί θα στείλουν μήνυμα πίστης και αποδοχής του ” δος ημίν σήμερον”, αφού θα στήσουν δυό λόφους ανθρωπιάς.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 19:00, Χριστουγεννιάτικη κλασική μουσική από πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών θα γεμίσει με νότες την ατμόσφαιρα του ναού μας. Οι τρομπέτες με τον Παναγιώτη Μπαλαμό και τον Φάνη Βερνίκο, θα σταθούν δίπλα στο κόρνο του Δημήτρη Φρόνιμου και το τρομπόνι στα χέρια του Ευάγγελου Καράμπα θα συναυλιστεί με την τούμπα που θα φέρει ο Γεώργιος Ραράκος. Και η μουσική θα περπατήσει μέσα από το δάσος της λογοτεχνίας με αφηγητή σε Χριστουγεννιάτικα διηγήματα τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά.

Και από αυτά, θα βγει το ευχαριστώ σε όσους προσέλθουν, για το αντίτιμο του εισιτηρίου που θα καταβάλουν. Λίγα τρόφιμα από το καθένα δηλαδή, που θα κάμουν έναν λόφο αγάπης φωτισμένο από τον πολυέλαιο στο κέντρο του Ναού. Από εκεί ο λόφος θα σκορπίσει με τον άνεμο της αγάπης για να φτάσει στα σπίτια εκείνων των αδελφών μας που συγκατοικούν με την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έξι μέρες μετά, 16 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, ένας άλλος λόφος αγάπης θα σηκωθεί στον Πρόναο για να μπορέσουμε να ακούσουμε πίσω του το “επί γης ειρήνη” από την Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό σύνολο του Δήμου Ηλιουπόλεως. Με ύμνους, κάλαντα από όλη την Ελλάδα και ευρωπαϊκά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της Βαρβάρας Κουτίβα, θα ηρεμήσουμε από τον φόβο της κάθε είδους τρομοκρατίας.

Και μετά, αυτός ο λόφος από τρόφιμα θα φορτωθεί στην Κιβωτό του Κόσμου. Εκεί ο μικρός Νώε και οι φίλοι του θα μοιραστούν την αγάπη μας όπως κιάλλες φορές. Γιατί κάποιοι απλά γνωρίζουν την Κιβωτό από τις ειδήσεις, εμείς όμως την ξέραμε πριν ναυπηγηθεί για να πλεύσει στον κόσμο της υποκρισίας.

Και ύστερα από δυό μέρες, 18 Δεκεμβρίου στις 16:30, θα περπατήσουμε έως το Χαλικάκι. Εκεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνης των νηπίων (Σαρωνικού 12), θα γιορτάσουμε Εκείνον για τον οποίον θα ειπωθεί από τα ανέμελα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού, τα συνομήλικα του Αϊλάν και των άλλων που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου πριν μάθουν τις λέξεις πόλεμος και προσφυγιά, ότι “Το άγιο Βρέφος της Βηθλεέμ ανακαινεί την κτίση και καταργούνται άπαντα τα πάθη και τα μίση”

 

moys1.jpg

 

moys2.jpg

moys3.jpg

afisa2.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.