Την Δευτέρα 11 Απριλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσική εκδήλωση εν όψει της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος όπου έλαβε χώρα στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη των Θηβών.

Την έναρξη της εκδηλώσεως άνοιξε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Πρεσβύτερος Δημήτριος Αναδιώτης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μετέφερε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιώτατου κ. Γεωργίου. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια το πλούσιο πρόγραμμα της εκδηλώσεως παρουσίασε η Πρεσβυτέρα κ. Αικατερίνη Βασιλάκου.

Στην λαμπρή μουσική πανδαισία των βυζαντινών ύμνων συμμετείχαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης καθώς επίσης ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θηβών ο “Ευαγγελιστής Λουκάς” με τον Πρόεδρο και Χοράρχη Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θηβών η Μικτή Βυζαντινή παιδική χορωδία Θηβών και η διεθνούς φήμης λιβανέζα σολίστ κ. Ribale Wehbe.

Με την λήξη της εκδηλώσεως εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψαλτών της επαρχίας Θηβών ο Δήμαρχος Θηβών κ. Γεώργιος Αναστασίου απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου στον κ. Φώτιο Γιαννακάκη για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση καθώς επίσης εκ μέρους του Συλλόγου Ιεροψαλτών ο Πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Τσαρουχάς ευχαρίστησε τον κ. Φώτιο Γιαννακάκη και την κ. Ribale Wehbe για την τιμητική παρουσία τους.

Την άψογη ευπρέπεια του ιερού ναού για την εκδήλωση ανέλαβε ο Προϊστάμενος του ιερού ναού Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφας με το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.