Γράφει η Μητρόπολη Σύρου.

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη μεθέορτος Μουσική και Πνευματική Εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου, της Πολιτευτού κας Αικ. Μονογυιού, και πλήθους φιλόμουσων Συριανών.

Η Εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που έψαλε η Ανδρική Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιω. Αργυρίου, και με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της μουσικής και στον παιδευτικό και ηθοπλαστικό της ρόλο, από τα αρχαία Ελληνικά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Το Μουσικό Μέρος της Εκδήλωσης παρουσίασε με επτά ορχηστρικά έργα διαφόρων εποχών, διασήμων Ελλήνων και ξένων συνθετών, το Καλλιτεχνικό σχήμα Trio del Arte, που δημιουργήθηκε το 2017 με τον κ. Γιώργο Κριωνά στην κιθάρα, τον κ. Αλέξανδρο Γκέλια στο βιολί και την κα Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους ακροατές.

Η Εκδήλωση επελέγη με τα Συριανά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τη φήμη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους τους συντελεστές της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.