Να μην πηγαίνουν στην Εκκλησία και να παρακολουθούν τη λειτουργία από την τηλεόραση καλεί τους πιστούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ο καθηγητής πολιτικής υγείας London School of Economics Ηλίας Μόσιαλος.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00», ο κ. Μόσιαλος μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες για τη λειτουργία των Εκκλησιών, υπό τον φόβο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και μετά την απόφαση προσωρινής αναστολής του προσκυνήματος στη Μέκκα και στη Μεδίνα.

Ο κ. Μόσιαλος εξήρε την Εκκλησία για την ενημέρωση των πιστών για τον κοροναϊό αλλά επανέλαβε ότι οι πιστοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με αυτοάνοσα ή πολλά νοσήματα) δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στη θεία Λειτουργία και θα πρέπει να την παρακολουθούν από το σπίτι, από την τηλεόραση.

«Η επιστημονική έρευνα δε μας δίνει αυτή τη στιγμή στοιχεία για τη μετάδοση του κοροναϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας αλλά επειδή είναι ασαφές ακόμα τι θα γίνει με τον νέο ιό, η Εκκλησία, η Πολιτεία και οι φορείς θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν με το θέμα. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολη απόφαση αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε και περαιτέρω. Το πότε θα συμβεί αυτό εξαρτάται από τη διασπορά της νόσου» τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.