«Η πίστη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανθρώπινη σωτηρία» τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη σημερινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ στη Μόσχα.

«Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να κάνουν μια καριέρα, να μάθουν, να επιτύχουν κάτι στη ζωή τους» σημείωσε ο Μακαριώτατος σχολιάζοντας το αποστολικό ανάγνωσμα. Συνεχίζοντας, πρόσθεσε «Πολλοί από αυτούς επιτυγχάνουν, αλλά επιτυγχάνουν προσωρινούς στόχους, που έχουν δεν έχουν νόημα για την πνευματική ζωή».

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας σημείωσε πως ο αληθινός στόχος της ζωής δεν πρέπει να είναι άλλος από τη χάρη του Θεού. «Αλλά αν μιλάμε για την επίτευξη του αληθινού στόχου της ύπαρξης μας, τότε αυτός ο στόχος, που ονομάζεται σωτηρία, δηλαδή, η πληρότητα της ζωής σε κοινωνία με τον Θεό, δεν μπορεί να επιτευχθεί με κανένα τρόπο, πέραν από την δύναμη που έχει η χάρις του Θεού», ανέφερε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.