«Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε περάσει μία πολύ δύσκολη δοκιμασία. Μια επικίνδυνη ασθένεια έχει έρθει στους ανθρώπους. Έχει ήδη αφαιρέσει πολλές ζωές, ανάμεσά τους υπάρχουν ιερείς της Εκκλησίας μας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν σε νοσοκομεία και οι γιατροί και οι νοσοκόμες αγωνίζονται ανιδιοτελώς για να τους σώσουν. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι σε απομόνωση, να υποστούν περιορισμούς στην επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους τους».

«Καταλαβαίνω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για εσάς τώρα. Σας συγχαίρω βαθιά όλους σας. Πιστέψτε με, δεν είστε μόνοι, ο Πατριάρχης είναι μαζί σας. Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι για εσάς. Κάθε μέρα προσεύχομαι στο Θεό για έλεος, να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη για τον λαό μας, θα σμίξουμε και πάλι στο Μυστήριο της Αγίας Ευχαριστίας, με ένα στόμα και μια καρδιά δοξάζοντας τον Κύριο».

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αναγκαζόμουν να συστήσει κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό είναι το βάρος της ευθύνης που φέρει ο Προκαθήμενο της Εκκλησίας, αναλαμβάνοντας όλο τον συναισθηματικό πόνο των Επισκόπων, των Ιερέων και του ποιμνίου.

«Όπως η πίστη χωρίς αγάπη δεν φέρνει κανένα όφελος σε ένα άτομο , έτσι και η χριστιανική συμπόνια πρέπει να έχει ορατούς καρπούς. Γι ‘αυτό, γύρισα σε πλούσιους και ευκατάστατους ανθρώπους στην Εκκλησία με ένα ταπεινό αίτημα για παροχή υλικής υποστήριξης στους κληρικούς μας. Και ευχαριστώ στον Κύριο – οι προσευχές μου ακούστηκαν. Φυσικά, ίσως αυτό δεν θα αλλάξει ριζικά την κατάσταση, αλλά ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει ό, τι είναι δυνατό σήμερα για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο. Είμαι ειλικρινά ευγνώμων σε εκείνους τους ανθρώπους που, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχουν δείξει μια πραγματικά χριστιανική ετοιμότητα να μοιραστούν την περιουσία τους για χάρη των γειτόνων του»
«Ο Θεός δεν θα αφήσει την Εκκλησία Του και τους πιστούς υπηρέτες Του. Σας ζητώ μόνο: μην απελπίζεστε, μην αποθαρρύνεστε, προσεύχομαι για όλους εσάς και περιμένω κι εσείς να προσεύχεστε για τον Πατριάρχη σας».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.