ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ: “Την εορταστική αυτή ημέρα εύχομαι ο Καθηγούμενος και οι αδελφοί της μονής να ενισχύσουν την πνευματική και σωματική τους δύναμη… και τη γενναιόδωρη βοήθεια από τον Κύριο στη μοναστική ζωή”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος στο μήνυμα του προς τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Ευλόγιο για την εορτή της Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος, καθώς σήμερα εορτάζει ο Άγιος Παντελήμων με το (παλαιό ημερολόγιο).

“Σας εύχομαι ολόψυχα σε όλους για την ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα, την εορτή της μονής. Ο βίος αυτού του αγίου μας δείχνει ένα παράδειγμα ακλόνητης και αβλαβούς πίστης, σταθερής υπομονής και μεγαλοπρέπειας της ψυχής. Αυτός ο θαυμαστός άγιος του Σωτήρος Χριστού, συγκινημένος από την αγάπη προς Αυτόν, βοηθούσε πολύ τους φτωχούς και τους άπορους, παρηγόρησε τους πενθούντες και θεράπευε τους δοκιμαζόμενους από διάφορες παθήσεις

Με τη θαρραλέα μαρτυρία του για τον Αναστάντα Κύριο, ο παθιασμένος Παντελεήμων απέκτησε την άφθονη χάρη του Ζωοδόχου Πνεύματος, ώστε και μετά το μαρτύριο του να μην πάψει να βοηθάει τους πιστούς, μεσολαβώντας για αυτούς στον Θρόνο του Παντοκράτορα. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, σας προτρέπω όλους να μην εξασθενήσετε στις προσευχές ενώπιον του πολιούχου της μονής, ζητώντας από αυτόν την μεσιτεία για όλους όσους έχουν πίστη και ελπίδα στον Θεό (Α’ Πέτ. 1: 21)

Την εορταστική αυτή ημέρα εύχομαι ο Καθηγούμενος και οι αδελφοί της μονής να ενισχύσουν την πνευματική και σωματική τους δύναμη, την πνευματική ανάπτυξη, την ειρήνη και τη γενναιόδωρη βοήθεια από τον Κύριο στη μοναστική ζωή”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.