Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συνεχίζοντας στη γραμμή Πούτιν, εξέφρασε την εποίθηση ότι η πνευματική επιστράτευση του λαού θα οδηγήσει τελικά στην συμφιλίωση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, εξέφρασε.

Ο Πατριάρχης Μόσχας στο κήρυγμά του κατά την εορτή του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με το Ιουλιανό ημερολόγιο, κάλεσε όλους σε πνευματική επιστράτευση, τονίζοντας πως αυτό θα βοηθήσει στην κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της πατρίδας μας, και ταυτόχρονα θα διευκολύνει την πλήρη συμφιλίωση Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες μοιράζονται έναν ενιαίο χώρο αυτό της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Επίσης ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους για να τερματιστεί η διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποκαταστήσουμε τις αδελφικές σχέσεις των δύο μερών της «ενωμένης Ρωσίας».

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας πρόσθεσε: «Πολλοί ξεσηκώνονται εναντίον της Ρωσίας, και πολλοί επιθυμούν να καταστρέψουν τη Ρωσία, την ταυτότητά της, την ανεξαρτησία της και την ελευθερία της. Γι’ αυτό σήμερα πρέπει να στηρίξουμε τους εαυτούς μας στην πίστη, να γεμίσουμε τις εκκλησίες μας, να προσευχηθούμε για τις αρχές και τον στρατό, για τους συγγενείς και αγαπημένους μας και για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες διατήρησε την ενότητα της Αγίας Ρωσίας».

Ακόμη ο κ.Κύριλλος υπογράμμισε ότι «μέσω των κοινών προσπαθειών μας, χωρίς να ακολουθήσουμε το μονοπάτι επικίνδυνων συμβιβασμών που μπορεί να βλάψει την ενωμένη Ρωσία, όλοι μας την ίδια στιγμή ακολουθούμε τον δρόμο της συμφιλίωσης και της αναβίωσης αυτής της πνευματικής ενότητας, η οποία σφυρηλατήθηκε στους κόλπους της ενωμένης Εκκλησίας της Ρωσίας».

«Καθημερινά κοιμάμαι και ξυπνάω με σκέψεις με διάφορα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Ρωσία, και πονάω γιατί δεν είμαι ο Πατριάρχης της Μόσχας αλλά όλης της Ρωσίας. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι με την χάρη του Θεού η μάστιγα αυτή θα περάσει, και ότι ο Θεός θα δείξει έλεος και οι εσωτερικές διαμάχες θα τελειώσουν» – συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος ο κ. Κύριλλος, ζήτησε από τους πιστούς να έρθουν με το μυαλό τους στην θέση του ως Πατριάρχης πασών των Ρωσιών, και να σκεφτούν πως νιώθει εκείνος όταν σήμερα ένας αδελφός σκοτώνει έναν αδελφό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.