ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Ο Πατριάρχης της Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος επέκρινε σήμερα, Τετάρτη, την «ενωτική σύνοδο» στο Κίεβο και υποστήριξε πως νομιμοποιεί το σχίσμα και φέρνει κοντά τους αντιφρονούντες.

«Ολοκληρωτική η αποτυχία της αποκαλούμενης ‘’ενωτικής συνόδου», δεν συνέβη καμία ενοποίηση, ήταν οι αντιφρονούντες που ενώθηκαν, με την παράνομη, μη κανονιστική νομιμοποίησή τους από τον Πατριάρχη (Βαρθολομαίο), του οποίου η δικαιοδοσία δεν μπορεί και δεν επεκτείνεται στην ουκρανική επικράτεια» δήλωσε ο πατριάρχης Κύριλλος σε συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος» όπου ο μητροπολίτης της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας ονομάστηκε ο Επιφάνιος Δουμένκο.

Το Πατριαρχείο Μόσχας, από την πρώτη στιγμή των νέων εξελίξεων εξελίξεις γύρω από την αυτοκεφαλία της μη-κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος».

Είχε προειδοποιήσει μάλιστα, για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών, που θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας εδώ και αρκετό καιρό έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

από sputnik

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.