Υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα εγκρίθηκαν από την ολομέλεια της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας όλα τα σχέδια που εξετάστηκαν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου για τη Σχέση με την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Η Ολομέλεια εξέτασε σχέδια εγγράφων αφιερωμένα στην ευλογία των Ορθόδοξων για την εκπλήρωση του στρατιωτικού καθήκοντος, το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης, τα επαγγέλματα που επιτρέπονται και απαγορεύονται για τους ιερείς και πειθαρχικές τιμωρίες για τους κληρικούς.

Οι συνεδριάσεις της ολομέλειας πραγματοποιήθηκαν από τις 26 έως τις 28 Μαΐου. Η Διασυνοδική Επιτροπή είναι ένα συμβουλευτικό όργανο που βοηθά τις ανώτερες εκκλησιαστικές αρχές στην προετοιμασία αποφάσεων για την εκκλησιαστική ζωή. Το καθήκον του είναι, μεταξύ άλλων, μια προκαταρκτική μελέτη των θεμάτων που εξετάστηκαν από τα τοπικά συμβούλια και τα συμβούλια των Επισκόπων και η προετοιμασία σχεδίων αποφάσεων για αυτά τα θέματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πολλές ορολογικές διευκρινίσεις εισήχθησαν στα κείμενα των εγγράφων, σημείωσε ο κ. Λεγκόιντα, επομένως τα έγγραφα που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια για υποβολή στο Συμβούλιο Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα διαφέρουν από αυτά που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα.

Το προεδρείο της ολομέλειας αποτελούν οι μητροπολίτες Βοσκρεσένσκ Διονύσιος, πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας και γραμματέας της Διασυνοδικής Επιτροπής, Τασκένδης και Ουζμπεκιστάν Βικέντιος, επικεφαλής της μητροπολιτικής περιφέρειας Κεντρικής Ασίας, Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα Βαρσανούφιος, Κρουτίτσης και Κολόμνας Παύλος, Πατριαρχικός Έξαρχος της μητροπόλεως Μόσχας, Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μινσκ και Ζασλάβλ Βενιαμίν, Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.