Αυτά ανέφερε στη δοξολογία για την 25η Μαρτίου τελέσθηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της κοινότητος Ευρύχου της Μητροπολιτικής περιφερείας Μόρφου.

Η πρωτεύουσα του Γένους μας ήταν και είναι η Κωνσταντινούπολη. Αυτό ήταν που φοβόντουσαν, αυτό που είναι που φοβούνται μέχρι και σήμερα, και Τούρκοι και Ευρωπαίοι και Ρώσοι και οι πάντες. Γιατί το να είσαι Έλλην δεν είναι ούτε Εθνισμός, ούτε Εθνικισμός είναι τρόπος παγκόσμιας ύπαρξης και σκέψης.

Σήμερα έχουμε ανάγκη επαναπροσδιορισμού σε ένα καινούριο θαύμα. Μόνο έτσι θα βγει η παγκόσμια πλέον κοινωνία από την σκλαβιά της νέας τάξης πραγμάτων. Τη ζούμε ήδη με αφορμή την επιδημία και την πανδημία αυτή την στέρηση της ελευθερίας μας”.

“Σήμερα έχουμε ανάγκη από την πίστη των ηρώων και από το όραμα μιας ελεύθερης πρωτεύουσας του Ελληνισμού. Μόνο έτσι θα ολοκληρωθεί ο αγώνας του ’21, ο αγώνας του ’55-59 και όλοι οι αγώνες, εθνικοί, ταξικοί, ό,τι και να είναι οι αγώνες του τόπου”

Είμαστε στο εμείς και δεν μπορεί ο στόχος των Νεοελλήνων να είναι ένα εμβόλιο. Δεν θα είναι το μπόλι αλλά θα είναι η Πόλις. Πατριωτισμός δεν είναι μόνο οι σημαίες και οι εθνικές εορτές, που πρέπει να γίνονται”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.