Σε ακόμη μια συνέντευξη προέβη ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, στην εκπομπή 24 ώρες, ο οποίος ομολογουμένως, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον σε μεγάλη μερίδα της κυπριακής κοινής γνώμης.

Η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του εν λόγω ιεράρχη, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα στον κόσμο, από απέχθεια μέχρι αγάπη.

Για ακόμη μια φορά, μίλησε για όλα. Για την ζωή του, για τον Παγκράτιο και τα γεγονότα που εξελίχθηκαν, το Σχέδιο Ανάν, την πορεία του Κυπριακού, αλλά και για την σεξουαλικότητα.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Μόρφου Νεόφυτος εξήγησε τους λόγους της «αλλαγής του», είπε mea culpa για το ΝΑΙ που είπε στο Σχέδιο Ανάν, ενώ διεμήνυσε ότι δεν είναι πλέον το ήπιο παιδάκι που ήταν το 2003.

Ο Μόρφου Νεόφυτους, εξήγησε πώς «δεν πηγαίναμε στα κατεχόμενα οι παπάδες και οι ιερείς για την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ούτε για τις συνομιλίες οι οποίες δε θα ξαναρχίσουν ποτέ. Επειδή είμαι αισιόδοξος το λέω αυτό. Τελείωσε αυτή η πορεία του Κυπριακού, που μας επέβαλλαν οι ξένοι. Τώρα θα μας επιβληθούν τα γεγονότα»

Πρόσθεσε δε πώς «αυτά που έλεγα εγώ πριν 5 χρόνια ως προφητείες Αγίων, τώρα είναι οι ειδήσεις. Τι περίμεναν όλοι; Ότι ο Μόρφου θα ήταν το ήπιο παιδάκι που ήταν το 2003, που ακόμη έψαχνε την μοναστική του επιλογή;»

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «το πρώτο λάθος μου ήταν ότι δεν κατάλαβα ότι το Σχέδιο Ανάν ήταν παγίδα. Ψήφισα Ναι, δεν είπα όμως του κόσμου να ψηφίσει Ναι.΄Ήξερα ότι το ΟΧΙ θα νικήσει. Είχα μια στρατηγική. Να πω ναι για να μπορέσω να διορθώσω μερικές Εκκλησίες».

Παράλληλα, είπε και για την σχέση του με του Τουρκοκύπριους, για την βοήθεια που τους έδωσε και τις συζητήσεις που είχε μαζί τους.

Συνέχισε επίσης την θεολογική και γεωπολιτική του ανάλυση, όπως λέει ο ίδιος, επισημαίνοντας πώς «σε λίγο στο Αιγαίο θα έχουμε ιστορίες».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.