Μητροπολη Μορφου.

Προσφώνηση Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου και Αντιφώνηση Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), που τέλεσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου στην κοινότητα Φλάσου της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (5.11.2020).

Και, κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του αγίου Δημητριανού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου στην κοινότητα Φλάσου της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (6.11.2020).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Δυστυχώς ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είναι ένας δεινός ψεοδοδιδάσκαλος και ψευδοπροφήτης.
(1). ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ είναι διότι, παρουσιάζει συνεχώς δήθεν οράματα και θαύματα που κάνουν διάφοροι γεροντάδες, προσπαθώντας έτσι να κερδίσει δόξα και οπαδούς.
Οι άγιοι της εκκλησίας, μας υποδείχνουν πώς να αναγνωρίσουμε τέτοιους ψευδοδιδασκάλους, ήτοι:
Α) Οὐ γὰρ σεσοφισμένοις μύθοις ἐξακολουθήσαντες ἐγνωρίσαμεν ὑμῖν τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ δύναμιν καὶ παρουσίαν. Β΄ Πέτρου β, 16.
Β) ἐν πλεονεξίᾳ πλαστοῖς λόγοις ὑμᾶς ἐμπορεύσονται. Β΄Πέτρου Β, 3.
Γ) τὸ στόμα αὐτῶν λαλεῖ ὑπέρογκα, θαυμάζοντες πρόσωπα ὠφελείας χάριν. Ιούδα 16.
Δ) Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει :
Αυτοί που ζητούν θαύματα το κάνουν, όχι για να απαλλαγούν από την απιστία τους, αλλά έτσι επιβεβαιώνουν την πονηρία τους, ( ούχ υπέρ του της απιστίας απαλλαγήναι ταύτα ήτουν, αλλά υπέρ του μάλλον αυτών βεβαιώσαι την πονηρίαν).
Αυτοί που ζητούν θαύματα είναι αυτοί που εκπειράζουν το Χριστό, όπως τότε και τώρα, (Ό τά σημεία αιτείν, πειραζόντων έστί καί τότε καί νύν).
Τα θαύματα προσελκύουν μόνο τους αφελείς, ενώ τους λογικούς η διδασκαλία της Αγίας Γραφής, (Τους μεν γαρ παχυτέρους τα σημεία εφείλκετο, τους δε λογικωτέρους αι διδασκαλίαι των Γραφών).
(2) ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ είναι διότι, παρουσιάζει συνεχώς προφητείες που του εμπιστεύονται δήθεν διάφοροι γεροντάδες και οι οποίες διαψεύδονται.
Ο Θεός με πολύ αυστηρότητα έχει ορίσει από την Π. Διαθήκη ότι ‘’όποιος ομιλήσει εξ ονόματός μου και θα αναγγείλει προφητεία η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί, το κάνει αυτό από την ασέβειά του και πρέπει να τιμωρηθεί δια θανάτου’’, (πλὴν ὁ προφήτης, ὃς ἂν ἀσεβήσῃ λαλῆσαι ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου ῥῆμα, ὃ οὐ προσέταξα λαλῆσαι, ἀποθανεῖται ὁ προφήτης ἐκεῖνος. ὅσα ἐὰν λαλήσῃ ὁ προφήτης ἐκεῖνος τῷ ὀνόματι Κυρίου, καὶ μὴ γένηται καὶ μὴ συμβῇ, τοῦτο τὸ ῥῆμα ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος, εν ασεβεία ελάλησε ο προφήτης εκείνος, οὐκ ἀφέξεσθε αὐτοῦ. (Δευτ. Κ, 20-22).
Διαπράτυοντας έτσι την βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι :
Γνωρίζουμε ότι η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι όταν απιστούμε για τις ενέργειές Του, (π.χ. τα ιερά μυστήρια, τα θαύματα Του κ.λ.π.). Όμως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι και όταν προσδίδουμε σε Αυτό, ψεύτικες ενέργειες, όπως θαύματα, προφητείες κ.λ.π. και τα οποία είναι πλαστά κατασκευάσματα της φαντασίας κάποιου μυθοπλάστη, ψευδοπροφήτη και ψευτοδιδασκάλου, είτε ακόμα μπορεί να είναι και σατανικά τεχνάσματα.

Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι..
‘’ Όλες οι αιρέσεις δημιουργούνται από ένα και μόνο λόγω, από το ότι κάποιοι άνθρωποι της εκκλησίας παρουσιάζουν διεστραμμένα δικές τους θεωρίες ακόμα και θαύματα και προφητείες, με σκοπό να αποσπάσουν τους χριστιανούς από την εκκλησία και να τους κάνουν δικούς τους οπαδούς ‘’. [ ἐξ ὑμῶν, ἀναστήσονται ἄνδρες λαλοῦντες διεστραμμένα τοῦ ἀποσπᾶν τοὺς μαθητὰς ὀπίσω αὐτῶν. ( πράξεις Κ’.30.)].