Συνέντευξη στο ελλαδικό Focus FM 103.6 παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ενόψει της υποψηφιότητάς του για την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου. Η ιστοσελίδα του καναλιού παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα των όσων θα μεταδοθούν σήμερα το βράδυ.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου έκανε λόγο για διωγμό που έχει υποστεί από δημοσιογράφους σε θέματα προφητειών, κορωνοϊού και των ομοφυλοφίλων.

Αρχικά σημείωσε πως «εάν γίνει το θαύμα των πάλαι θαυμάτων» και οι αρχιερείς της Κύπρου μαζί με τον λαό τον βάλει στο Τριπρόσωπο και εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «τότε έμπλεξε Νέα Τάξη Πράγματων και η πολιτική με έναν που γνωρίζει γεωστρατηγική και την μελετά».

Για εμάς, τόνισε, εθνικό θέμα είναι και το μεταναστευτικό , είναι και τα διαζύγια, τα ναρκωτικά, η υπογεννητικότητα , η επιθετικότητα των Τούρκων και οι σκοπιμότητες της Νέας Τάξης Πραγμάτων για μείωση του πληθυσμού της γης.

«Τώρα έχουμε και επιθυμίες των παιδόφιλων, έχουμε και επιθυμίες των κτηνοβατών και επιθυμίες των μεταναστών που ορισμένοι θέλουν να επιβληθούν στην κοινωνία με τον νόμο της Σαρίας οι φανατικοί Μουσουλμάνοι», σημείωσε ο Ποιμενάρχης Μόρφου ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα των ομοφυλόφιλων.

«Ο θεός έχει σχέδιο. Να ανακαινήσει την Εκκλησία με ανθρώπους γνήσιους. […]. Εγώ είμαι παιδί προφητών. Εμένα με γέννησαν και με διαμόρφωσαν αυτοί. Αν αρνηθώ τον προφητικό λόγο Παϊσίου, Ιακώβου, Πορφυρίου, Σοφρωνίου, τότε τι μένει από εμένα; Να αρνηθώ τον εαυτό μου;», τόνισε.

«Δεν μπορώ να ξεφύγω από την Αλήθεια. Όχι ας μην γίνω Αρχιεπίσκοπος, ας με βγάλουν και από Μητροπολίτη Μόρφου. Το κελί μου το έχω για να ζήσω ασκητικά τα υπόλοιπα 30 χρόνια που μου εναπομένουν», ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.