25- ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021- Μορφου Νεόφυτος - Δαιμονισμένος είπε -Kατάφερα και φόβησα τους παπάδες με μια αρρώστια. Απόσπασμα από ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ - Ήρθε η εποχή της επιλογής.

Κάποιοι πατέρες δικοί μας έκαναν εξορκισμούς σε έναν νεαρό εδώ στον Άγιο Κυπριανό. Ξέρετε τι έλεγε το δαιμόνιο; Έκανα τους παπάδες ό,τι ήθελα, τους εφόβισα με μια αρρώστια.

Ακούτε;

Κατά τα άλλα κοινωνούμε σώμα και αίμα χριστού.

Επιτέλους αυτή η σχιζοφρένεια της Πίστεως στους Χριστιανούς. Όσοι λένε δεν πιστεύουν και κάθονται στον καφενέ είναι οι πιο αυθεντικοί, οι πιο ειλικρινείς.

Εγώ μιλώ για μας που ερχόμαστε στον Οίκο του Νικητή του Θανάτου. Τελικά ποιον θέλουμε, τον Χριστόν της Αγίας Αικατερίνης ή τον φόβο;

Κάθε γιορτή είναι μια πρόκληση, το Πάσχα είναι μια δόξα γι αυτόν που έμπρακτα αγαπά τον Νικητή και δεν φοβάται ούτε θάνατο ούτε φτώχεια ούτε προσφυγές ούτε πολέμους ούτε σεισμούς. ΌΛα αυτά είναι παιδαγωγικά μέσα.

Έχουμε ελεύθερον Νου που δεν πρέπει να τον χαλάσουμε, να διαλέξουμε τον Νικητή ή τον νικημένο.

Η Αγία Αικατερίνη μας έδειξε τι ήθελε και θα δοξάζεται αιώνες αιώνων , οι υπόλοιποι ξεχνιούνται. Μόνο όσοι αγαπούν και επιλέγουν ελεύθερα και με εμπιστοσύνη, να εμπιστευθώ το Χριστό.

Μαζί να είμαστε μόνο Χριστέ μου, εμείς πρέπει να διαλέξουμε. Ήλθε η εποχή της επιλογής και όποιον διαλέξουμε θα μας διαλέξει.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.