Κάλεσμα προς του πιστούς της ενορίας του που καταγγέλθηκαν γιατί παρευρέθηκαν σε εκκλησιασμούς μετά την απαγόρευσή από την κυβέρνηση, να μην πληρώσουν το εξώδικο τους επιδόθηκε από την αστυνομία απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτου.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε πως μητρόπολη θα «παλέψει» το όλο θέμα νομικά και αν όπως είπε βγει απόφαση από το δικαστήριο που θα υποχρεώνει τους πιστούς να καταβάλουν τα ποσά, τότε θα τα αναλάβει ένας πλούσιος που βρέθηκε, κατά την έκφραση του.

Μάλιστα σε κήρυγμα του μία μέρα πριν από τους προϋπολογισμός ο μητροπολίτης είπε πως αυτή η αμαρτία θα επιστρέψει το κράτος και το κράτος θα φτωχύνει, με την μητρόπολη να αναφέρει στη σελίδα της πως την επόμενη μέρα καταψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί.

Ενδεικτικά ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε για τα εξώδικα:

Η αστυνομία ήταν παρούσα. Ήταν δικαίωμα της. Είχαμε όμως κα υποχρέωση να τηρήσουμε το νόμο του Χριστού. Σε μερικούς; Η αστυνομία έδωσε από ότι ακούω κάποια προστίματα.

Παρακαλώ να περιμένετε. Πρόθεση μας τουλάχιστον σαν μητρόπολη Μόρφγου , είναι να δούμε εάν αυτό είναι δικαίωμα τους κράτους να υποβάλει προστίματα σε ανθρώπους που έρχονται να προσευχηθούν.

Είναι κρίμα και άδικο να πηγαίνει για μαλλί και να φεύγεις κουρεμένος.

Για αυτό περιμένετε να εξετάσουμε σε επίπεδο νομικό και δικαστικό.

Ένας πλούσιος άνθρωπος προθυμοποιήθηκε και μου είπε εάν υπάρξει δικαστική απόφαση θα κάνουμε υπακοή στην εξουσία του δικαστηρίου και ότι μας πουν θα πληρώσει ένας πλούσιος που έχε χρήματα πολλά.

Θα τιμωρηθεί το κράτος:

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μόρφου προχώρησε και ένα βήμα πάρα πέρα σε σχέση με τις καταγγελίες σε πιστούς από την αστυνομία ,λέγοντας πως «Αὐτὴ ἡ ἁμαρτία θὰ ἐπιστρέψει στὸ κράτος. Θὰ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς νὰ φτωχύνει τὸ κράτος».

Όπως μάλιστα σημειώνει η Μητρόπολη, «μία μέρα μετά από αυτή τη δήλωση του δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου, 2020 καταψηφίστηκε γιὰ πρώτη φορὰ ἀπὸ τὸ 1963, ὁ κρατικὸς προϋπολογισμὸς ἀπὸ τὴν Ὁλομέλεια τῆς Κυπριακῆς Βουλῆς».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.