Στο Νοσοκομείο Λευκωσίας βρίσκεται ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Γ’, κι άλλοι δύο μοναχοί, ενώ το μοναστήρι παραμένει για τρίτη εβδομάδα κλειστό για τους επισκέπτες. Τα καλά νέα είναι πως παρότι και οι τρεις είναι θετικοί στον κορωνοϊό, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Οι πατέρες, από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε κρούσμα, έκλεισαν το μοναστήρι για το κοινό, ούτως ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Μάλιστα, οι πρώτοι πατέρες, που νόσησαν, έχουν ήδη ιαθεί.

Από την άλλη πλευρά, οι πατέρες, που εξακολουθούν να νοσούν, παραμένουν στα κελιά τους με ήπια συμπτώματα και αν χρειαστεί θα τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μάλιστα, συμβουλεύθηκαν εξ αρχής τον προσωπικό τους ιατρό, ενώ ένας από τους μοναχούς είναι νοσηλευτής και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στους πατέρες εκεί και όπου χρειάζεται.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times, στο Μοναστήρι τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν πέραν των 20 νέων περιστατικών της νόσου covid-19. Σήμερα επρόκειτο να σταλεί και μονάδα διενέργειας τεστ στην μονή, για να γίνει επανέλεγχος.

Όσο για το πώς κόλλησαν, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, στην Ιερά Μητρόπολη του οποίου υπάγεται το Μοναστήρι, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως πιθανόν οι μοναχοί να κόλλησαν από επισκέπτη προσκυνητή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τέλος, η Ιερά Μονή κάνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή με τους μοναχούς ή επισκέφθηκαν το Μοναστήρι τις τελευταίες ημέρες, να προβούν σε εξέταση για covid-19. Επίσης, όσοι προβαίνουν σε self test καλούνται να ενημερώνουν άμεσα την ομάδα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, για να ακολουθούνται οι δέουσες διαδικασίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.