Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε την Τετάρτη στη Μονή Πετράκη περιιγράφει ο Μητροπολίτης Αντώνιος - "Θα μπορούσε να έχει πιστόλι…"

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε την Τετάρτη στη Μονή Πετράκη όταν ο ίδιος -μαζί με άλλα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου- δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό περιέγραψε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα”, στον Real Fm 107,1.

“Απορρίψαμε την έφεση για τυπικούς λόγους και ο ιερέας -ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε καθαίρεση- έβγαλε ένα δίλιτρο μπουκάλι με το καυστικό υγρό και άρχισε να μας το ρίχνει στο πρόσωπο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν νερό, αλλά όταν αισθάνθηκα ότι κάποιες σταγόνες με έκαιγαν στον λαιμό κατάλαβα ότι πρόκειται για καυστικό υγρό”, θυμάται ο Μητροπολίτης ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου. Όταν άδειασε το πρώτο μπουκάλι ο 37χρονος δράστης έβγαλε ένα δεύτερο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους.

“Θα μπορούσε να έχει πιστόλι…”
“Ενστικτωδώς επικαλέσθην την Παναγία και πήγα και κρύφτηκα κάτω από το ¨βήμα” των ομιλητών. Και έτσι υπέστην λίγα εγκαύματα”, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε πως “δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση. Θα μπορούσε να μην έχει “βιτριόλι”, αλλά να έχει πιστόλι!”.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία της υγείας των Μητροπολιτών και του Γραμματέα του Συνοδικού Δικαστηρίου καθώς και στη “σύνθεση” του καυστικού υγρού το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε υδροχλωρικό οξύ, ποτάσα και υγρό αυτοκινήτων”.

Αυτό το περιστατικό, πάντως, αναμένεται να αλλάξει τα μέτρα ασφαλείας στη Μονή Πετράκη. Ήδη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αντώνιο η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προχωρήσει στην εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης επικίνδυνων αντικειμένων, ενώ θα ζητήσει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την τοποθέτηση μόνιμου φρουρού στη Μονή Πετράκη διότι το περιστατικό της Τετάρτης “μπορεί να επαναληφθεί και με άλλους οι οποίοι θα διαφωνούν για οποιονδήποτε άλλο λόγο”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.