Για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ και τα όσα βλέπουν το φως της δημσιότητας μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος μίλησε για τις ανακοινώσεις των δικηγόρων των μοναχών.

Ο θεολόγος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρχουν ντοκουμέντα σεξουαλικού περιεχομένου.

Αρχικά ανέφερε ότι αν οι κληρικοί ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορούν να κυκλοφορούν και με κοστούμια. «Αν είναι της Εκκλησίας της Ελλάδος ή της Κύπρου είναι υποχρεωμένος να φορεί ράσα».

Στη συνεχεία διερωτήθηκε αν ο κ. Βαβούσκος είναι κληρικός. «Εγώ τον θυμάμαι από μια παρέμβαση που έκανε πριν από τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές όπου δήλωνε ότι η συμμετοχή του λαού δεν είναι συμβατή με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας. Τότε αντέδρασα γιατί υπήρχε μια πρακτική δεκάδων χρόνων την οποία δεν μπορεί να την αναιρέσει κανένας κ. Βαβούσκος».

Τόνισε ότι ο κ. Βαβούσκος έχει έναν τίτλο που του απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης όπως απένειμε και στον Αριστείδη Βικέτο.

Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, τονίζοντας ότι «φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αμφισβητεί την γνησιότητα των βίντεο. Τα αποδίδει όλα σε αστεϊσμούς τους οποίους παραδέχεται και ζητάει από τον κόσμο κατανόηση γιατί λέει ότι υπάρχουν ανθρώπινες αδυναμίες».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να υπάρχουν φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ανέφερε ότι «νομίζω πως δεν υπήρξαν φωτογραφίες. Εκείνο που ξέρω είναι για διαλόγους μεταξύ τους, έδειχναν ότι υπήρξαν πράξεις».

Συμπλήρωσε ότι από την στιγμή που δεν αμφισβητεί την αυθεντικότητα των βίντεο, τότε αποδέχεται και τις κατηγορίες εις βάρος του. «Θεωρεί ότι είναι παράνομα και ότι υπάρχει υποκλοπή όμως στο εκκλησιαστικό δίκαιο δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Στο εκκλησιαστικό δίκαιο παίζουν ρόλο οι πράξεις. Υπάρχουν θέματα ηθικότητας τα οποία μπορεί να αποκαλύπτονται μέσα από την υποκλοπή».

Πρόσθεσε ότι ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ζητά την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου. «Γιατί δεν είχε την αρχοντιά να επιδείξει την αγάπη και την συμπαράσταση σε μένα και μου έκανε μήνυση; Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι όσα λέει είναι ψεύτικα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα εκκλησιαστικά δεδομένα να κάνει μήνυση σε πιστό λαϊκό».

Επεσήμανε ότι ανάμεσα σε αυτούς που στοχοποιούνται είναι ο Μητροπολίτης Ησαΐας. «Είναι ευκαιρία για κάποιους έτσι ώστε να τον βγάλουν εκτός κούρσας για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές».

Μιλώντας για τη διαδικασία ανέφερε ότι «από την αρχή είπαμε ότι θα καταντήσει ένα σίριαλ. Συμπλήρωσε ότι έπρεπε η Ιερά Σύνοδος να συνέλθει και να βάλει χρονοδιαγράμματα. «Όσο παραμένει αυτό, τότε θεωρώ ότι υπάρχει υστεροβουλία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.