Η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου ζήτησε από τον Μητροπολίτη Ταμασού να καταθέσει ό,τι έχει και δεν έχει από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, κάτι το οποίο σχετιζόταν με καταγγελίες μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ ότι του έδωσαν χρήματα.

Στο πλαίσιο της συλλογής των στοιχείων ζητήθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη (για τον οποίο διεξήχθη ο έλεγχος) να προσκομίσει και κατάσταση των περιουσιακών του στοιχείων, κάτι το οποίο έπραξε. Όπως προκύπτει από τον έλεγχο του Τμήματος Κτηματολογίου, ο κ. Ησαΐας δεν έχει οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία. Συγκεκριμένα, στο πιστοποιητικό έρευνας του Τμήματος, ημερομηνίας 10 Απριλίου 2024, καταγράφεται: «Καμία περιουσία στη γεωγραφική περιοχή Λευκωσία, Αμμόχωστος, Λάρνακα, Λεμεσός, Πάφος».

Μάλιστα, από το περιβάλλον του Μητροπολίτη υποστηρίζεται, εν πολλοίς, πως «δεν έχει ελιά να κρεμαστεί». Και αυτό επειδή έρευνα διενεργήθηκε και σε τράπεζες και όπως υποδεικνύεται από το περιβάλλον του Ταμασού Ησαΐα, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και χρόνια ούτε καταθέσεις έχει στο όνομά του, ούτε και διακινήθηκαν χρήματα τα οποία να αποδεικνύουν ή μέσω αυτών να αφήνονται υπόνοιες, ότι είχε οποιαδήποτε οικονομική, επιχειρηματική ή επενδυτική δραστηριότητα.

Όπως υποδεικνύεται από το περιβάλλον της Μητροπόλεως Ταμασού, ακόμη και οι πιστωτικές κάρτες του κ. Ησαΐα μισοαδειάζουν μέχρι τα μέσα κάθε μήνα κάτι το οποίο οφείλεται, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του, στο ότι χρησιμοποιεί ακόμη και μέρος του μισθού του για σκοπούς της Μητρόπολης.

Όσον αφορά καταγγελίες για sms το οποίο φέρεται να έστειλε σε μοναχό ζητώντας χρήματα της Μονής, το περιβάλλον του Μητροπολίτη υποστηρίζει, πως τέτοιο μήνυμα δεν έχει κατατεθεί, ούτε ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής ούτε και ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία διερευνά διάφορες υποθέσεις που αφορούν τη Μονή Οσίου Αββακούμ. Αν υπάρχει, ας κατατεθεί, ήταν το σχόλιο ατόμου του περιβάλλοντος του Μητροπολίτη, το οποίο έσπευσε να προσθέσει, πως τέτοιο μήνυμα απλώς δεν υπάρχει.

Σχετικά με €450.000 που φέρεται να έλαβε ο Ταμασού Ησαΐας από μοναχούς του Οσίου Αββακούμ με σκοπό να αξιοποιήσει τα χρήματα για προεκλογικούς σκοπούς, μας υπεδείχθη ότι τα μόνα χρήματα που έλαβε ο Μητροπολίτης ήταν €155.000 τα οποία δόθηκαν υπό μορφή δανείου του μοναστηριού προς τη Μητρόπολη. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά δόθηκαν μέσω της Ιεράς Συνόδου (με σκοπό την εξόφληση κεφαλαιουχικών φόρων) και, μάλιστα, ο Ταμασού Ησαΐας τους εξέδωσε και απόδειξη. Σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη, τα χρήματα δεν ήταν δανεικά και αγύριστα αφού αποπληρώθηκαν και τέσσερις δόσεις.

Βεβαίως, κάποια από τα πιο πάνω θα επιβεβαιωθούν ή θα καταρριφθούν σύντομα από το αποτέλεσμα των υπό διεξαγωγή ερευνών εντός της Εκκλησίας αλλά και από την Αστυνομία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.