Με νέα υπομνήματα στην Ανακριτική οι δικηγόροι των μοναχών για δεδικασμένο. Επικαλούνται δηλώσεις Μιχαηλίδη-Χρίστου.

Κατέθεσαν βίντεο με δηλώσεις Μιχαηλίδη και Χρίστου οι δικηγόροι των μοναχών – Ζητούν από Ανακριτική να αναγνωρίσει το «υπάρχον και αδιαμφισβήτητο δεδικασμένο παύοντας κάθε δίωξη»

Επανέρχεται η υπεράσπιση των εν αργία μοναχών για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αββακούμ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι, αναφέρουν ότι κατέθεσαν συμπληρωματικά υπομνήματα στην Ανακριτική Επιτροπή αναφορικά με όσα έγιναν στις 5 Μαρτίου, τα οποία όπως σημειώνουν διαβεβαιώνουν ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα εκκλησιαστικό δικαστήριο, που δίκασε αδελφούς της Ιεράς Μονής.

Στο επίκεντρο σύσκεψης στη Νομική Υπηρεσία το «Ιερό Σκάνδαλο»-Εκ νέου οδηγίες για επίσπευση διαδικασιών
Περιλαμβάνονται βίντεο με δηλώσεις του Κύπρου Μιχαηλίδη και του Χρίστου Χρίστου.

Δικηγόρος Ησαΐα μετά το υπόμνημα μοναχών: Έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει
Στην ανακοίνωση οι δικηγόροι καλούν την Ανακριτική Επιτροπή να αναγνωρίσει το υπάρχον και αδιαμφισβήτητο δεδικασμένο και παύοντας κάθε δίωξη.

Νέα υπόμνημα δικηγόρων των μοναχών προς ανακριτική Συνοδικού-«Να παύσει κάθε δίωξη»
Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε ζητήσει από την Ανακριτική Επιτροπή, προσκομίζοντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, να αναγνωρίσει την ύπαρξη δεδικασμένου, το οποίο κατά τον Καταστατικό Χάρτη επιβάλλει την άμεση παύση κάθε διώξεως.

Παρά ταύτα, επιθυμώντας την πληρέστερη ενημέρωση της Ανακριτικής Επιτροπής σχετικώς με την ύπαρξη του δεδικασμένου και την πλήρη απόδειξη, ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής εκκλησιαστικό δικαστήριο καταθέσαμε στην ανωτέρω Επιτροπή Συμπληρωματικά Υπομνήματα, δια των οποίων τίθενται υπόψιν βίντεο ανηρτημένα στο Διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν δηλώσεις δύο μελών της Θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και αυτοπτών και αυτηκόων μαρτύρων, του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη και του κ. Χρίστου Χρίστου, που διαβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι στις 5 Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα εκκλησιαστικό δικαστήριο, που δίκασε αδελφούς της Ιεράς Μονής.

Συντασσόμενοι και εμείς με την απαίτηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου για δίκαιη δίκη, αναμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και η Ανακριτική Επιτροπή, δηλαδή θα συνταχθεί με την απαίτηση του Μακαριωτάτου, αναγνωρίζοντας το υπάρχον και αδιαμφισβήτητο δεδικασμένο και παύοντας κάθε δίωξη.

Διότι, υπενθυμίζουμε, δίκαιη δίκη είναι αυτή που διεξάγεται κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη και όχι αυτή που διεξάγεται κατά παράβασιν αυτών.

Και αυτό θεωρούμε αυτονόητο, ότι εννοεί ο Μακαριώτατος, τασσόμενος υπέρ μίας δίκαιης δίκης των πελατών μας.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.