Ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, καταθέτουν σήμερα δύο οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες της Μονής Οσίου Αββακούμ. Κατά τη διαδικασία οι μοναχοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για όσα τους καταλογίζονται και θα ερωτηθούν για όλα όσα αφορούν το σκάνδαλο της Μονής στο Φτερικούδι.

Το ερώτημα που προκύπτει, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, είναι το κατά πόσο θα καταθέσουν, χωρίς να συζητηθούν εντστάσεις.

«Απ’ ότι βλέπω και από τις δηλώσεις των συνηγόρων τους, προσπαθούν να θέσουν πρώτα προς συζήτηση τις ενστάσεις τους και στη συνέχεια την αιτιολογημένη απάντηση της ανακριτικής επιτροπής. Περιμένουν δηλαδή να συζητήσουν ενστάσεις, να υπάρξει απάντηση από την ανακριτική επιτροπή και στη συνέχεια να καταθέσουν. Η ανακριτική επιτροπή δεν τους έχει καλέσει όμως για να συζητήσουν ενστάσεις, αν υπήρχε αυτή η διάθεση αυτό θα είχε γίνει ήδη. Το ερώτημα είναι θα καταθέσουν; Αν συζητηθούν οι ενστάσεις, ουσιαστικά ζητούν να αυτοαναιρηθεί η ανακριτική επιτροπή. Ουσιαστικά συζητά την υπόσταση της ανακριτικής επιτροπής, ότι δεν υπάρχει, αν συζητήσουν αυτές τις ενστάσεις. Την απόφαση θα την βγάλει το συνοδικό δικαστήριο και η ιερά σύνοδος θα χρησιμοποιηθεί ως εφετείο σε περίπτωση που διαφωνούν οι εν αργία αρχιμανδρίτες».

Σχετικά με την απόφαση να καταβληθούν τελικά οι μισθοί των εν αργία αρχιμανδριτών, ο κ. Κυριακού δήλωσε πως η αργία τους, είναι μέχρι το τέλος των ερευνών. Στην αργία, υπάρχει η δυνατότητα να παίρνουν τους μισθούς τους.

«Το ότι ενέκρινε ο Μητροπολίτης να δοθούν οι μισθοί δεν αλλάζει τη στάση του ίδιου όσον αφορά την αντιμετώπιση του όλου θέματος. Δεν ξέρω αν επηρέασαν οι ανάγκες, το πνεύμα των ημερών, θεωρώ πως ήταν μια καλή κίνηση από πλευράς του, ότι “εγώ δεν θέλω να στριμώξω και οικονομικά αυτούς τους ανθρώπους”, απλά έχει θέσει μερικά θέματα που πρέπει να εκδικαστούν. Το βάρος της απόδειξης το φέρουν οι ίδιοι οι Αρχιμανδρίτες. Πρέπει να αποδείξουν ότι οι αποδείξεις που έχουν εναντίον του Μητροπολίτη, ισχύουν».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.