Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη μητρόπολη Φλώρινας για τον Μητροπολίτη Θεόκλητο. Ο κ. Θεόκλητος διώχνει τον υπερήλικα και ασθενή κτήτορα της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου και κατηγορείται πως διώκει την αδελφότητα.

Η εν λόγω Ιερά Μονή, σύμφωνα με τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, έπαυσε το μνημόσυνο και την κοινωνία του, μη αναγνωρίζοντάς τον έτσι ως Ορθόδοξο Μητροπολίτη Φλωρίνης, και αυτός γνωστοποίησε στην Ιερά Μονή ένα έγγραφο με το οποίο παύει από τις πνευματικές θέσεις τους τον Ηγούμενο, Γέροντα Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Καραβά, και τα δύο μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου.

Η ομιλία του Γέροντα Μάξιμου:

 

“Έυχομαι να μου κόψουν και το χέρι και την γλώσσα να μοιάσω περισσότερο στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή” είπε ο Γέρων.

Δείτε εδώ την ομιλία του:

Παρών και ο π. Θεόδωρος Ζήσης.

Στην ομιλία του ο π. Θεόδωρος εξήγησε γιατί οι μοναχοί διώκονται άδικα και γιατί οι λόγοι που επικαλείται η Μητρόπολη δεν συνάδουν με τους Ιερούς κανόνες της Εκκλησίας. Μίλησε δε για την αποτείχιση και την Εκκλησία.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ 6 χρόνια πριν

    Πατέρα Θεόδωρε και πατέρα Μάξιμε μάλλον δεν κατανοήσατε κάτι: Στα χρόνια μας όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε πλέον τον κλήρο και μάλιστα τους Δεσποτάδες. Αυτοί κυβερνούν, αυτοί αποφασίζουν, αυτοί κάνουν πλέον ότι θέλουν στον χώρο της Εκκλησίας. Ο πολύς λαός δεν ασχολείται με τα της Εκκλησίας, θρησκεύει, έχει τις δεισιδαιμονίες του και ως εκεί. Οι περισσότεροι που Εκκλησιάζονται δεν γνωρίζουν τι πιστεύουν αλλά αρέσκονται να πηγαίνουν στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας γιατί τους αρέσει το Εκκλησιαστικό θέαμα με τους δεσποτάδες, τους αρχιμανδρίτες, και γενικά με τα “περιφερειακά“ της Εκκλησιαστικής ζωής. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με πιο βαθιά θεολογικά θέματα και μάλιστα με άλλες χριστιανικές αιρέσεις και να τα εκφράσουν, αυτοί πλέον στοχοποιούνται ως φονταμενταλιστές και φανατικοί. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Προσωπική μου γνώμη είναι οτι αν ο Θεός δεν επέμβει με γεγονότα η “διακριτική“ (unit in diversity) ένωση με όλα τα παραμάγαζα που τα ονομάζουμε πλέον εκκλησίες είναι πολύ κοντά.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.