Η Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας διαψεύδει ότι τα μέλη της νόσησαν από κορωνοϊό. Του π. Ηλία Μάκου. Με μια σαφή ανακοίνωση η Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας διαψεύδει ότι τα μέλη της νόσησαν από κορωνοϊό, κάτι, που διαδόθηκε σαν φήμη.

Επικοινωνήσαμε με τον ηγούμενο του Μοναστηρίου, τον πολύ δραστήριο και ενεργό πνευματικό καθοδηγητή π. Μεθόδιο Ντελή, ο οποίος επεσήμανε ότι:

Μέσα στο κλίμα των ημερών διασπάρθηκε ανεύθυνα κάτι, που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Προς αποκατάστασιν της αλήθειας, και για πληροφόρηση όλων των ενδιαφερομένων, πολλοί από τους οποίους επικοινώνησαν ήδη μαζί μας -και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως- δηλώνουμε εντίμως, ότι όλοι οι διαμένοντες στο Μοναστήρι, πλήν των προσωπικών προβλημάτων του καθενός (κάποια από τα οποία είναι χρόνια), είμαστε καλά στην υγεία μας.

Μέχρι σήμερα βεβαίως, διότι «ούκ οίδαμεν τι τέξεται η επιούσα»… και αυτό ισχύει για όλους μας!

Θα μπορούσε να είναι απλά για γέλιο η υπόθεση, όμως επειδή ούτε η υγεία σηκώνει αστεία, ούτε ο φόβος που κυριάρχησε στις ψυχές πολλών αδελφών, επιτρέπουν να μείνουμε αδρανείς στο φαινόμενο αυτό”.

Ακόμη διευκρινίζεται ότι:

«εδώ και λίγες ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα, αυξήθηκαν οι περιπτώσεις φορέων του ιού στην μέχρι πρότινος καθαρή περιοχή μας και κάποιοι μάλιστα νόσησαν, ευτυχώς οι περισσότεροι με διαχειρίσιμα συμπτώματα.

Η εμφάνιση της διαβόητης ιώσεως ανάμεσά μας, έφερε φυσικά μια σχετική αναταραχή, η οποία λόγω της πολύμηνης προπαγάνδας του τρόμου, κυρίως από τα ΜΜΕ, δημιούργησε -ως μη ώφειλε- μέχρι παρεξηγήσεις και συγκρούσεις.

Από αυτό το ατελείωτο γαϊτανάκι του φόβου και των φημών δεν έμεινε αλώβητο και το Μοναστήρι -πώς θα μπορούσε άλλωστε;- με τις διάφορες θεωρίες να δίνουν και να παίρνουν…».

Επισημαίνεται ότι “κατόπιν των νέων υγειονομικών εξελίξεων και των αντιστοίχων μέτρων από πλευράς πολιτείας για τον Νομό Θεσπρωτίας, επανέρχεται το καθεστώς ακόμη μεγαλύτερου περιορισμού και στους χώρους λατρείας.

Συνεπώς, για τις επόμενες δύο εβδομάδες απαγορεύεται η προσέλευση πιστών, που ξεπερνούν την αναλογία 1 άτομο ανά 25m² χώρου, με μέγιστο τον αριθμό των 9!

Συγκεκριμένα για το Μοναστήρι, όπως είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, για να είναι όλα σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούν να παρευρεθούν περισσότερα από 2,4 (!) πρόσωπα, δηλαδή σχεδόν κανένας…

Στην μέχρι τώρα πορεία αυτής της ιστορίας, ως γνωστόν, σεβαστήκαμε τους πάντες και ούτε υποχρεώσαμε κάποιον για κάτι, ούτε πολύ περισσότερο εκδιώξαμε (Θεός φυλάξοι!) κανέναν. Σήμερα όμως, παρακαλούμε όλους τους πιστούς, ευλαβείς προσκυνητές, επισκέπτες και φίλους του Μοναστηριού, να τηρήσετε αυτή την διάταξη”.

Όσον αφορά την ασθένεια του κορωνοϊού η Μονή υπογραμμίζει:

«Σας παρακαλούμε και προτρέπουμε όλους, να κρατήσουμε την ψυχραιμία και την λογική που πρέπει να χαρακτηρίζει τον άνθρωπο και ιδιαιτέρως τον χριστιανό.

Είναι απαράδεκτο φαινόμενο και αποτελεί ντροπή για τους αληθινούς χριστιανούς να φοβούνται και πολύ περισσότερο να αναλώνονται σε αλληλοκατηγορίες, επιθέσεις και φραστικό κανιβαλισμό. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την διασπορά του ιού και σε τελική ανάλυση δεν έχει αξία…

Η ασθένεια δεν είναι ντροπή, ούτε προσφέρεται για τέτοια συμπεριφορά.

Ο ασθενής είναι πρόσωπο ιερό, που όπως μας βεβαιώνει το Ευαγγέλιο, η εξυπηρέτησή του μας ανοίγει τον Παράδεισο! Τουλάχιστον για εμάς, τους λεγόμενους χριστιανούς. Οι αληθινοί πιστοί θυσιάζουν και την ζωή τους για τον αδελφό, αυτό μας δίδαξε ο Χριστός.

Αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας τέτοια εκτροπή σήμερα, τι θα κάνουμε αν αύριο έρθει μια νέα ασθένεια, πολύ πιο μεταδοτική και θανατηφόρα;»

Και καταλήγει:

Ας σταθούμε, λοιπόν, στο ύψος μας με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά και ας μην προσθέτουμε «φορτία δυσβάστακτα» στους ήδη επιβαρυμένους ώμους των ασθενούντων αδελφών μας. Και αν δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε κάτι άλλο, τουλάχιστον, ας προσευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας των.

Ιερά Μονή Γηρομερίου Θεσπρωτίας

πάτερ Ηλίας Μάκος

Διαβάστε και δείτε επίσης για την εορτή του Οσίου ιδρυτού και κτήτορα στο Μοναστήρι Γηρομερίου Φιλιατών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.