Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε Μοναστική Σύναξη της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Ιερό Ναό των Βοιωτών Αγίων Άρματος-Ελεώνος Θηβών. Η Σύναξη ξεκίνησε με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου, με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων, των Γεροντισσών, μοναχών και μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας μας.

Έψαλαν με τις μελωδικές φωνές τους χοροί μοναζουσών υπό την οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Ευπραξία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο και την διδασκαλία του Αγίου μέσα από την Καθολική του Επιστολή, τονίζοντας τη σημασία της ταπείνωσης, της υπομονής και της προσευχής. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο των μοναχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ο Ορθόδοξος Μοναχισμός χθες και σήμερα», αναφέροντας παραδείγματα και βιώματα από τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και έγιναν τοποθετήσεις από μοναχούς και μοναχές που συμμετείχαν στη σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κεφαλληνίας για την εμπεριστατωμένη ομιλία του καθώς και τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους μοναχούς και τις μοναχές.

Μετά το πέρας της Μοναστικής σύναξης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα των γυναικείων φυλακών καθώς και το Κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνος Θηβών. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες συνομίλησαν με τις κρατούμενες ενισχύοντάς τες με πατρικούς λόγους παραμυθίας, και με τους υπό θεραπεία τοξικομανείς κρατούμενους καθώς και με τους υπευθύνους των φυλακών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας όπως πάντα πρόσφερε γλυκίσματα για τα παιδιά των κρατούμενων γυναικών, τρόφιμα, είδη καθαριότητας και τηλεκάρτες για την επικοινωνία των κρατουμένων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.