Την 31η του τρέχοντος μηνός Μαΐου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά και εορτάζει την μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων που συμμετείχαν στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος στην Νίκαια το 325 μ.Χ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον στρατιωτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος και ευρίσκεται εντός της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας.

Εν συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθ’ έτος τελούμενο Ιερό Μνημόσυνο των Ηρωικώς Πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδος και του Έθνους μας, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών, Αξιωματικών και Οπλιτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εφέτος παρουσία αυστηρά περιορισμένου αριθμού ατόμων, όπως προβλέπεται από τα υπάρχουσα υγειονομικά μέτρα και τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, παρέστησαν ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στην Βέροια, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών, Ταξίαρχος Ανέστης Πουλόπουλος και ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή τονίζοντας της Ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας, καθώς επίσης και σε όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για τα ιδανικά και την Ελευθερία της Πατρίδος μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.