Ι.Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: To Ιερό Ετήσιο Μνημόσυνο σε έναν ήρωα της ΕΟΚΑ, τον Μόδεστο Παντελή τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος το πρωί της Κυριακής Β’ Νηστειών ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει μαζί όλους τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Η Β΄ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη σε μια από τις μεγαλύτερες πατερικές μορφές της Εκκλησίας, τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης (1347-1359). Τον προβάλλει η Εκκλησία σήμερα ως συνέχεια, τρόπον τινά και επέκταση της παρελθούσας Κυριακής.

Η μνήμη του αποτελεί ένα είδος δευτέρας «Κυριακής της Ορθοδοξίας». Ο άγιος Γρηγόριος έζησε σε μια πολύ ταραγμένη ιστορική περίοδο για την Εκκλησία, κατά την οποία ο κίνδυνος νοθεύσεως της αλήθειας υπήρξε έντονος.

Η μορφή του λειτουργεί ως φωτεινό ορόσημο για τους πιστούς αυτή την κατανυκτική περίοδο. Επιπλέον Τα βαθυστόχαστα και προπαντός ορθόδοξα συγγράμματά του, όχι μόνο αποπνέουν άρωμα ευσέβειας, αλλά είναι πρακτικός οδηγός για την πνευματική μας άσκηση.

Φωτοστιγμές από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Τελέστηκαν επίσης τα μνημόσυνα του ήρωα της ΕΟΚΑ 55-59 Μόδεστου Παντελή και πάντων των ηρωϊκώς αγωνισαμένων και καθ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντων κατά την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.