Ι.Μ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Μνημόσυνο για τις ψυχές των αδικοχαμένων Βουρλιωτών στις σφαγές του Σεπτεμβρίου 1922, έγινε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στην Παναγία την Βουρλιώτισα στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Πληρέστατη και συγκινητική η ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Ηλιάκη (Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ).

Ακολούθησε εκδήλωση στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο (Αθανάσιος Διάκος) του Δήμου Ν.Φιλαδελφείας – Ν.Χαλκηδόνας,στην οποία αφού μοιράστηκαν κόλυβα και μετά τον χαιρετισμό του προέδρου της Ένωσης Βουρλιωτών Μ.Ασίας κ. Φώτη Καραλή, έδωσαν τους χαιρετισμούς τους: ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Ακολούθησε η προβολή Ηχοράματος με θέμα τα Βουρλά, σε ένα κλίμα γενικής συγκίνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της ΕΒΜΑ, εκ μέρους του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου,στον Αρχιμ. Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας, όπου φιλοξενείται η Εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

“Εμείς οι Βουρλιώτες δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξεχαστεί η πατρίδα μας και οι αδικοχαμένοι πρόγονοί μας! Γιατί αν δεν ποτίσεις τις ρίζες σου, τα κλαριά σου θα ξεραθούν!” τονίζει στην ανακοίνωση της η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.