Επί τη συμπληρώσει δύο ετών από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Αρχιμ. π. Μαξίμου Ψιλόπουλου (†02-02-2018), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβει το πρωί του Σαββάτου 01 Φεβρουαρίου ε.έ., εις την Ιερά Μόνη Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς, όπου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, που ετελέσθηκαν μέσα σε κλίμα χαρμολύπης εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα και εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου Βασιλείου Τσολάκη, τελειόφοιτου της Νοσηλευτικής Σχολής, ο οποίος και εντάσσεται στον Έγγαμο Κλήρο της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ως άμισθος Κληρικός.

Καθ’όλη την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν συπροσευχόμενοι πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, καθώς επίσης και πολλά πνευματικά παιδιά του αοιδίμου Γέροντος.

Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του π. Μαξίμου ο οποίος και ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Καθολικού, ενώ εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους και παρατέθηκε Μοναστηριακή Τράπεζα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.