Ένα ακόμα μνημόσυνο χρέους και τιμής για τους ήρωες της Πατρίδας τέλεσε στον Ιερό Ναό Παναγίας Παναγούδας Γοργοϋπηκόου η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών Θεσσαλονίκης χθες, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης:
«Τελέστηκε σήμερα (σ.σ. χθες, 12/09/2021) στον Ιερό Ναό Παναγίας Παναγούδας το μνημόσυνο των Ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, για τον μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, του Μητροπολίτη Κορυτσάς, Φωτίου Καλπίδη, του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Καπετάν Κώττα, της Λέλας Καραγιάννη, η οποία ήταν πρωτεργάτρια της Εθνικής Αντίστασης, σφραγίζοντας με τη θυσία της τον τίμιο κι ένδοξο αγώνα της για την πατρίδα, του Θανάση Ζαφειρίου, του μοναδικού επιζώντα από την πτώση του αεροσκάφους Noratlas κατά την επιχείρηση «ΝΙΚΗ» τον Ιούλιο του 1974, καθώς και του Αλεξιπτωτιστή, Κώστα Μελιγκώνη, που έχασε τη ζωή του κατά την κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα» το 2019.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, θεωρούμε χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων μας, συνεχίζοντας τον Αγώνα τους για την Ελευθερία του Έθνους μας και παραμένοντας πιστοί στα αγνά ιδανικά που μας κληροδότησαν ως ιερά παρακαταθήκη».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.