Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέστηκε χθες, ανήμερα του θανάτού του (30 Μαϊου 1826), στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα.

Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο τελέστηκαν προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου συλειτουργούντος του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού και του αδελφού της μονής π. Φιλαρέτου.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, ο π. Εμμανουήλ Πετράκης, η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη και ομάδα Δημητσανιτών που μετέβησαν στην Αγία Λαύρα γι’ αυτό το σκοπό.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Παλαιών Πατρών Γερμανού και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Κούλη αλλά και όλους εκείνους που ταξίδεψαν με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη του Ιεράρχη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Δεσπότη και τον καθηγούμενο πατέρα Ευσέβιο, για την υποδοχή και τη ζεστή φιλοξενία.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ιεράρχη από τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Τέλος, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν φιλέματα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.