Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε σήμερα ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικοδήμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κοιμηθέντος Ιεράρχου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών Νικόδημος Βαλληνδράς, έφερε το όνομα του Κηδευτού του Σωτήρος Ιησού Χριστού Νικοδήμου, του κρυφού μαθητού του Κυρίου και Μυροφόρου.

Την παραμονή της εορτής των Μυροφόρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων της Ιεράς Μητρόπολης, παρουσία και κατά σάρκα συγγενών του μακαριστού Ιεράρχου, τέλεσε τρισάγιο, υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεώς του, επί του τάφου του, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Επισκοπείου των Πατρών.

Ανήμερα της εορτής,Μνημόσυνο τέλεσε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικοδήμου (Μετόχιον Ιεράς Μονής Μαρίτσης) Ζαβλανίου, όπου ελειτούργησε.

Επίσης δεήσεις ανεπέμφθησαν υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.