Σήμερα, Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, μετά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, τελέστηκε ιερό μνημόσυνο, όπως τελείται και κάθε χρόνο, ενώπιον της Ιεράς μνήμης του μεγάλου και πολυκλαύστου Αρχιεπισκόπου των Ελλήνων, μακαριστό Χριστόδουλο.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του ο πατέρας Μακάριος, ο οποίος είχε την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή, όπως και πολύς κόσμος ,κλήρος και λαός, να γνωρίσει από κοντά το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις τελευταίες παρακαταθήκες, αλλά και τους προφητικούς λόγους του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα οποία πρόκειται να έρθουν, στην πατρίδα μας, αλλά και στην ισοπέδωση των αξιών και των ηθών, που ήδη ζούμε σαν κοινωνία. Ευχήθηκαν υπέρ μακαρίας μνήμης και αιώνιου αναπαύσεως του ,και παρακάλεσε τον πιστό λαό του Θεού, τους ενορίτες, να μην ξεχνάνε ποτέ αυτόν τον μεγάλο εκκλησιαστικό ηγέτη, που έδωσε όλη του τη ζωή τόσο για την εκκλησία, αλλά και την πατρίδα μας την Ελλάδα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.