Σήμερα, Κυριακή 29 Μαίου 2022 (Tου Τυφλού) στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού τελέστηκε το μνημόσυνο για την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Πούλος, Ιεροκήρυκας ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ευχήθηκε έτη πολλά, ευλογημένα και αναστάσημα στο πλήρωμα της εκκλησίας.

Προ της απολύσεως τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ΙΑ’ του ηρωικός πεσόντος και υπέρ πάντων των συν αυτώ, ως επίσης και υπέρ πάσης ψυχής ορθοδόξων χριστιανών των υπέρ της πίστεως και πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων και σφαγιασθέντων κατά τη Μικρασιατική καταστροφή και μακαρίας μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος ευχαρίστησε τον Πανοσολογιώτατο Αρχιμ. Παντελεήμονα Πούλο, ομοίως και τον Πανασολογιώτατο Αρχιμ. Θεοφάνη Αθανασίου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης» κ. Ερρίκο Βένγκα για την παρουσία τους και ευχήθηκε στο πλήρωμα της εκκλησίας να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη των ηρώων προγόνων μας και αυτή αυτούσια να μεταλαμπαδεύεται στις νέες γενιές.

Χριστός Ανέστη στο Γένος μας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.