Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Λεχαίου, επί τη εορτή των Αγίων Χριστοδούλου του εν Πάτμω και Σωκράτους Ιερομάρτυρος. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. κ. Παναγιώτης Αναστασόπουλος.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκαν τα Ι. Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου Παρασκευαΐδη και του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Σωκράτους Κολιάτσου, και των συμπολιτών μας μακαριστών Ελένης Αθανασούλια, η οποία υπήρξε εκ των κτητόρων του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Λεχαίου και Ευδοκίας Παπασταμοπούλου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον λόγο του, αναφέρθηκε στον Απ. Παύλο και στην περίφημη ρήση του «μιμηταί μου γίνεσθαι καθώς καγώ Χριστού» καθώς και στην παράδοση και τον ρόλο αυτής μέσα στην Εκκλησία. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε τόσο στην ζωή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου και του προκατόχου του Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Σωκράτους όσο και της μακαριστής Ελένης Αθανασούλια και της συμβολής της στην ανέγερση του ως άνω Ενοριακού Ι. Ναού και ευχήθηκε ο Κύριος να γίνει ίλεως για τις ψυχές των κεκοιμημένων να τους δεχθεί στους κόλπους Του, στους δε παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς να έχουν τέλη «Χριστιανὰ, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, και καλήν απολογίαν επί του φοβερού βήματος του Χριστού».

Ακολούθως μετέβη στο Κοιμητήριο Κορίνθου όπου ετέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων του Μητροπολιτών Κορινθίας και της μακαριστής μητρός του Ασπασίας, που αναπαύονται εκεί.
Μνημόσυνο για Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και Κορίνθου Σωκράτη

Μνημόσυνο για Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και Κορίνθου Σωκράτη


Μνημόσυνο για Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και Κορίνθου Σωκράτη

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.