Ι.Μ. Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ορφανοτροφείου Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο για τις ψυχές των π. Σταύρου Κωστίμπα και της Πρεσβυτέρας του Μαρίας, γονέων του εφημερίου του Ναού π. Κωνσταντίνου Κωστίμπα.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η κάθε Θεία Λειτουργία είναι μετοχή στην ζωή και στον θάνατο του Κυρίου, ο Οποίος γεννάται στην Προσκομιδή, εισέρχεται στην ζωή μας με το Ευαγγέλιο, κατά την Μικρή Είσοδο και σταυρώνεται και ανασταίνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πάνω στην Αγία Τράπεζα. Αυτή είναι η πίστη μας και η πραγματικότητα, ταυτόχρονα. Στην Θεία Λειτουργία, ζώντες και κεκοιμημένοι γινόμαστε ένα, γιατί ένας είναι ο Χριστός».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία και ιερότητα της Ιερατικής οικογένειας στην ζωή του κόσμου και της Εκκλησίας: «Μια τέτοια οικογένεια τιμούμε σήμερα. Το μεν ιερατικό ζεύγος υπήρξε άγιο της αποστολής του και προσέφερε το παιδί του στην Ιερωσύνη, άξιο και ευλογημένο Κληρικό μας, σε έναν χώρο που προσφέρει αγάπη και στοργή στα παιδιά του Ιδρύματος. Είναι δώρο του Θεού, ο ίδιος και η Πρεσβυτέρα του, στην Τοπική μας Εκκλησία, γιατί υπηρετούν με αγάπη, ταπεινό φρόνημα και πνεύμα θυσίας προς όλους. Τους εκφράζουμε την αγάπη μας και, με ευγνωμοσύνη, μνημονεύουμε τους αειμνήστους γονείς τους».

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.