Κατά μία εβδομάδα μετατέθηκε από την προγραμματισμένη ημερομηνία του η τέλεση του ιερού μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης.

Τούτο έγινε για να μπορεί να είναι ιερουργός του, ο επί τούτω προσκληθείς, εκ των στενών συνεργατών του μακαριστού Πρωθιεράρχου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος.

Η Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τελέστηκαν σήμερα, λοιπόν, Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στο υποκείμενο του ναού της ενορίας παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, δίχως την παρουσία ευλαβών χριστιανών, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεόκλητο συλλειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, ενώ διακονητής υπήρξε ο αναγνώστης Γεώργιος Βάρσος.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο πρόσωπο των παρόντων εφημερίων του ναού, ευχαρίστησε την εκκλησιαστική κοινότητα για τη δυνατότητα που του έδωσε να είναι ο λειτουργός του Ιερού Μνημοσύνου του πνευματικού του πατέρα.

Μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε και αυτή δίχως την παρουσία πιστών από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, στο ναό της αγίας Μαρίνης, τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες στα Ίμια στις 31.1.1996.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.