Σήμερα, Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, τελέστηκε το τρίμηνο Μνημόσυνο του αειμνήστου Ανδρέα Πρωτοπαπά, πατέρα του ιατρού Δρ. Μιχάλη Πρωτοπαπά, Νευρολόγου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δροσιάς στη Λάρνακα.

Του Μνημοσύνου προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Της Θείας Λειτουργίας που προηγήθηκε προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο τέλος του Μνημοσύνου, ο Μακαριώτατος, ευχήθηκε όπως ο Κύριος της ζωής και του θανάτου αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου Ανδρέα εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων. Ενώ στους οικείους του ευχήθηκε ο Θεός να τους χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη γνωριμία του με την οικογένεια του αειμνήστου, ιδιαίτερα με τον υιό του, ιατρό Μιχάλη Πρωτοπαπά, που τυγχάνει να είναι ο προσωπικός του ιατρός και μάλιστα τον συνόδευσε στη Γερμανία για επέμβαση που είχε ο Μακαριώτατος στο παρελθόν. Ως αντίδωρον αυτής της μακράς γνωριμίας και αγάπης η τέλεση του Μνημοσύνου και οι δεήσεις υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Ανδρέα Πρωτοπαπά είναι το λιγότερο που μπορούσε να προσφέρει, τόνισε ο Μακαριώτατος, αποδίδοντας τα οφειλόμενα προς τον αείμνηστο και την οικογένειά του.

Τέλος, ευχήθηκε, στον ιατρό Δρ Μιχάλη Πρωτοπαπά να συνεχίσει να υπηρετεί με αγάπη και υπευθυνότητα τους ασθενείς του, ώστε να απαλύνει τον πόνο τους και να τους προσφέρει αληθινή παρηγοριά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.