Τον ήρωα του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Γιασουμή Χατζηθεοδοσίου καθώς και όλους τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο αναιρεθέντες κατά τους αγώνες της Κύπρου τα έτη κατά των Τούρκων τα έτη 1967-1974, τίμησε την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, Εκκλησία, Κυπριακή πολιτεία και τοπική κοινωνία στην κοινότητα Δάσους Άχνας.

Της Θείας Λειτουργίας και του θρησκευτικού μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και Αρχαγγέλου Μιχαήλ προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συνεπικουρούμενος από τους εφημερίους του ναού και διακόνους της Μητροπόλεως.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης παρέστη ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο, κάνοντας λόγο για το χρέος της Κυπριακής Πολιτείας να αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες της και σε όσους έδωσαν το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, για την προάσπιση της ελευθερίας και της ακεραιότητας της πατρίδος.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το μνημείο του ήρωα στην πλατεία της κοινότητας όπου τελέστηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Μνημόσυνα ηρώων και πεσόντων της κοινότητας Δάσους Άχνας


Μνημόσυνα ηρώων και πεσόντων της κοινότητας Δάσους Άχνας


Μνημόσυνα ηρώων και πεσόντων της κοινότητας Δάσους Άχνας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.