Ημέρα ιστορική για την υγειονομική κοινότητα, χαρακτήρισαν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, όσο και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς την υπογραφή σήμερα του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος από το 2015 έχει σταματήσει την λειτουργία του.

Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας «για την εκτέλεση εργασιών σκυροδέματος και χαλύβδινων οπλισμών εις τον φέροντα οργανισμό του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με δαπάνες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ώστε ο εντός του χώρου του Γ.Ν. Λαμίας Ιερός Ναός κατά τον κοινωφελή προορισμό του να τεθεί σε Δημόσια λατρεία, για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών των ασθενών, και των συνοδών τους, αλλά και του προσωπικού του Νοσοκομείου», ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μία μέρα ιδιαίτερης χαράς για την τοπική κοινωνία, για την κοινωνία της Λαμίας, για την κοινωνία της Φθιώτιδος, την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδος, είναι μία ακόμα όμορφη σελίδα σε ένα πολύ δυνατό βιβλίο, το οποίο γράφει η υγειονομική κοινότητα της περιοχής εν καιρώ πανδημίας, αλλά και γενικότερα στην ιστορία του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων, αλλά και όλων των πολιτών, για την κοινωνία των πολιτών, μαζί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διοικητή κ. Ανδρέα Κολοκυθά, όλους τους συνεργάτες του, σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας. Όχι απλώς για να έχουμε τη χαρά σύντομα ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία προς διακονία της υγειονομικής κοινότητας, αλλά κυρίως γιατί η υγειονομική κοινότητα αξίζει και δικαιούται την με κάθε τρόπο συμπαράσταση όλων μας.

Ο χώρος του Αγίου Νεκταρίου και η χάρις του Αγίου Νεκταρίου αποτελεί ένα βάλσαμο και μία παρηγοριά και μία ενίσχυση για όλους τους ανθρώπους αυτής της κοινότητας, που είναι στην πρώτη γραμμή, στη «γραμμή του πυρός», στη μάχη για τον συνάνθρωπο. Η σημερινή μας κίνηση, καρπός γόνιμης συνεργασίας και διαλόγου αποτελεί, όχι ένα τέλος, αλλά μία αφετηρία, προκειμένου να χτιστεί μία ζωντανή σχέση, η οποία έχει παράδοση, έχει δυνατό παρόν και δυναμικό μέλλον.

Θέλω να εκφράσω τη συγκίνησή μου, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και το ευχαριστώ μου στον Υπουργό Υγείας, τον κ. Βασίλη Κικίλια, με όλες τις κεντρικές Υγειονομικές Αρχές, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, το ευχαριστώ μου στον κ. Διοικητή, στον κ. Αναπληρωτή Διοικητή, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στο Σύλλογο των Εργαζομένων, που είναι κοντά μας, σε όλη την υγειονομική κοινότητα, ιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, τη νομική υπηρεσία, σε όλους ανεξαιρέτως. Το αυτό θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και για τους δικούς μου συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, επίσης από τη νομική υπηρεσία, την τεχνική υπηρεσία, αλλά και κυρίως τους κληρικούς μας και τον πιστό λαό. Όλη αυτή την περίοδο, που ακούστηκε ότι υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον, οφείλω να ομολογήσω ότι δέχτηκα ένα χείμαρρο συγκίνησης, συμπόρευσης και συμπαράστασης με χιλιάδες τηλεφωνήματα, e-mails, αλλά και ευχές στο δρόμο, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το οποίο δρομολογούμε σήμερα.

Δοξάζω τον Θεό και παρακαλώ τον Άγιο Νεκτάριο να μας δείξει τον δρόμο και να ευλογήσει την προσπάθεια μας».

Ο κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες ολόκληρης της υγειονομικής κοινότητος χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα χαράς, τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για τους ασθενείς, συνοδούς και όλους τους Λαμιώτες, αλλά και για όλους όσους έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο μας, κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου στεκόταν και γινόταν δέκτης των προσευχών όλων των ασθενών και των συνοδών, κατά τα προηγούμενα χρόνια από την ίδρυση του παλιού Σανατορίου. Δυστυχώς ήρθε μία στιγμή, που αυτό το εκκλησάκι δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο, που από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισης του στην Μητρόπολη Φθιώτιδας, έδειξε ενδιαφέρον προκειμένου να ξαναλειτουργήσουμε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο είναι αποκούμπι τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους ασθενείς και τους συνοδούς. Είναι μία λαμπρή μέρα, η οποία προηγείται μιας ακόμη λαμπρότερης, που θα είναι η ημέρα, που θα το λειτουργήσουμε.

Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων, πάρα πολύ, για την διαρκή στήριξή σας στο έργο του Νοσοκομείου και ανυπομονώ κι εγώ να δούμε το Εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου με την αίγλη που του αρμόζει».

Ο Σεβασμιώτατος πριν την αναχώρησή του από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, διένειμε ως ευλογία το ημερολόγιο τσέπης του έτους 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1821 και στους ήρωες και στις ηρωίδες του 2021, στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Πατρίδος μας, που δίνουν καθημερινή μάχη με την πανδημία του covid-19.

Ο κ. Συμεών το πρώτο ημερολόγιο επέδωσε στον κ. Διοικητή, τον κ. Υποδιοικητή, σε όλο το προσωπικό της Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας και για υγειονομικούς λόγους, παρεκάλεσε τον κ Διοικητή να διανεμηθεί σε όλους τους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, μεταφέροντας τους την πατρική αγάπη, ευχή και ευλογία.

Ο κ. Συμεών με ιδιαίτερη συγκίνηση ευλόγησε ειδικά τους ασθενείς covid, οι οποίοι βρίσκονται στο Πέτρινο Κτίριο του Νοσοκομείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.