Με κατάνυξη εόρτασε η Ιερά Μητρόπολή μας το διήμερο 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2020, την Εορτή του Άγιου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, στο πανηγυρίζον ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, το οποίο βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Οίκου.

Τις Ιερές Ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού, του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας τέλεσε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς συνεργάτες του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ αλλά και στον Όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό ευχόμενος παράλληλα στον εορτάζοντα Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά να ομοιάσει στον Άγιο, που φέρει το όνομά Του, μιμούμενος την σοφία Του και καθώς είναι και μουσικολογιώτατος να εξελιχθεί σε υμνολογικό και βαθυνούστατο θεολόγο.

Χωρίς την παρουσία πιστών,λόγω των παρατεινομένων μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19,εόρτασε ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θ. Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και από τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού διάβασε ευχές υπέρ υγείας και ευχήθηκε κατάλληλα στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Μπιθαρά, παρεκάλεσε τον Άγιο Νικόλαο να πρεσβεύει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό να μας σπλαχνισθεί και να άρει από τον κόσμο την πανδημία χαρίζοντας υγεία και γαλήνη σε όλους! Επίσης, προσευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος, ο μεγάλος αυτός Άγιος της Ορθοδοξίας μας, ο τόσο στενά συνδεδεμένος με την Ελλάδα, τις Θάλασσες της και τους ναυτικούς μας, να είναι ο τελευταίος που αναγκαζόμαστε να τιμήσουμε την μνήμη Του νοερά, χωρίς την παρουσία πιστών στους χιλιάδες Ναούς της Χώρας μας, που φέρουν το τίμιο Όνομα Του!

Εξερχόμενος εκ του Ι. Ναού ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και με τους αστυνομικούς που ευρίσκονταν εκεί, κατά τις σχετικές εντολές του Υπουργού και της Τοπικής Διευθύνσεως, άκουσε τους προβληματισμούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν και αφού τους ευχήθηκε να επιτελούν με υγεία και ειρήνη τα καθήκοντά τους αλλά και «καλά Χριστούγεννα» τους υποσχέθηκε ότι θα προμηθευτεί αλεξίσφαιρα γιλέκα προκειμένου να τα δωρίσει στο Αστυνομικό Σώμα της Κορίνθου, όπως εγγράφως του ζητήθηκε πρόσφατα από τον Ο.Π.Κ.Ε Κορινθίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.