Όπως μας πληροφορεί το Φως Φαναρίου

6 χρόνια από την κοίμησιν του από Ελβετίας Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού

Την Κυριακήν 5ην Νοεμβρίου 2017, ετελέσθη εις τον Ιερόν Ναόν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του εν Σαμπεζύ της Γενεύης Πατριαρχιακού Σταυροπηγίου, επιμνημόσυνος δέησις επί τη συμπληρώσει εξαετίας από την κοίμησιν του από Ελβετίας Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού (Παπανδρέου).
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, ήσαν δε συμπροσευχόμενοι εν τω Ιερώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας και Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου τού Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιερεμίας και ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Καθηγητής τού Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας και Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις το Παγκόσμιον Συμβούλιον των Εκκλησιών.

Εις το κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις το παράδειγμα της υπομονής τού πτωχού Λαζάρου από την αναγνωσθείσα Ευαγγελικήν περικοπήν. Τοιαύτην υπομονήν εχρήσατο και ο μακαριστός Μητροπολίτης Δαμασκηνός, ο οποίος, προς το συμφέρον τής Μητρός Εκκλησίας αποβλέπων, διηκόνησεν Αυτήν αγαθώς κατά τον επίγειον βίον του.
Στη συνέχεια ολόκληρο το σχετικό δελτίο της Μητροπόλεως Ελβετίας.

Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ Μνήμη του Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού στο Σαμπεζύ

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.