Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των αγίων Εξ Μαρτύρων Πολιούχων Μεγάρων στο ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεγάρων.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και στην πάνδημο Λιτανεία προεξήρχε ο επίσημος προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. ΚΛΗΜΗΣ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιούμενος απο τον παρεπιδημούντα εν Μεγάροις Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Άκκρας κ. ΝΑΡΚΙΣΣΟΝ, Πατριαρχικόν Επίτροπον Αλεξανδρείας, τον Θεοφιλέστατον Επίσκοπον Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟΝ, τον οικείον Ποιμενάρχην κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΝ και σύμπαντος του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην πλατεία μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας κήρυξε εμπνευσμένα τον θείον λόγον ο Θεοφιλέστατος άγιος Μεθώνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε για την συμμετοχήν τους, τους αγίους Αρχιερείς, τον ευλαβή Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους παρευρισκομένους κ.κ. Βουλευτάς, την οικεία Δημοτική Αρχή για την άρτια συνδιοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως των Πολιούχων Μεγάρων, τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Μεγάρων, το Πυροσβεστικόν Σώμα, την Φιλαρμονικήν του Δήμου, τους Προσκόπους, τους Λαογραφικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους με τις παροδοσιακές ενδυμασίες, τους ιεροψάλτας, το προσωπικόν του Καθεδρικού Ιερού Ναού, τα παιδιά του αγίου Βήματος, όλους τους κοπιάσαντας για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως, το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Καθεδρικού Ιερού Ναού, τα Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και τον ακάματο και ανύστακτο Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου παρά τω Αρχιγραμματεί Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην κ. Σεραπίωνα Μιχαλάκη, ο οποίος είχε όλη την ευθύνη για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και εδώ και αρκετές ημέρες, την ετοίμαζε με τους πολύτιμους Συνεργάτες του.

Τέλος ευχαρίστησε τον ευσεβή και ευγενικό λαό των Μεγάρων ο οποίος προσέτρεξε και φέτος κατά εκατοντάδες στους πολιούχους Αγίους μας για να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Θεού δια πρεσβειών των εν Μεγάροις Αγίων Εξ θαυματουργών Μαρτύρων.

Τα μεσάνυχτα άρχισε η Ιερά Αγρυπνία επί του Μαρτυρικού Τάφου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.