Την ιερά μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Σάρδεων κυρού Μαξίμου ετίμησε σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2021, η Ιερά Θεολογική Σχολή, με αφορμή την συμπλήρωση 35 ετών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χοροστατούντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, στην Ιερά Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνος, της οποίας η φροντίδα έχει ανατεθεί στην Θεολογική Σχολή, όπου εορτάστηκε και ο Άγιος Γεδεών ο Καρακαλληνός, το όνομα του οποίου φέρει ο εφημέριος της Θεολογικής Σχολής π. Γεδεών Μαγκριώτης, υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του οποίου τελέστηκε αρτοκλασία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Καθηγουμένου νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σάρδεων κυρού Μαξίμου.

Ο Σάρδεων Μάξιμος, εκ των διαπρεπεστέρων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου κατά τον παρελθόντα αιώνα, υπήρξε απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του έτους 1937.

Υπέβαλε εναίσιμο επί πτυχίω διατριβή με θέμα “Το χρονολογικόν πρόβλημα του Κυρίου”.

Έπειτα, ως αρχιερεύς υπηρέτησε επί δεκαετίες ως μέλος και Πρόεδρος της διοικούσης Εφορείας της Σχολής, την οποία επισκεπτόταν συχνά και διέμενε σε αυτήν επί μακρόν.

Κατά την παραμονή του στη Θεολογική Σχολή συνέγραψε τις σημαντικότατες μελέτες του, μεταξύ αυτών και την κορωνίδα της συγγραφικής του δημιουργίας “Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία”.

Κατά το ιερό τρισάγιο παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο οποίος κατόπιν ομίλησε συντόμως στο εκκλησίασμα για την μορφή και την προσωπικότητα του Σάρδεων Μαξίμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.