Η μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Αγίων Αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων καθώς και των υπολοίπων κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, και με την αφορμή της συμπληρώσεως ενός αιώνος από την θλιβερή επέτειο, τιμήθηκε την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην προσφυγική Νέα Ερυθραία και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, με την καθιέρωση προσκυνηταρίου προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, χοροστάτησε στον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα (στον οποίο ανετέθη και η ανάγνωση της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος), τους εφημερίους του Ναού, και τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής. Το παρόν έδωσαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης με πρώτο τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, καθώς και Μικρασιατικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.