Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Μανέττας, εκπαιδευτικός – εφημέριος του Πανεπιστημιακού Ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών Ρόδου. Υπηρετούσε στο Μεγάλο Χωριό και στον Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα της Νήσου Τήλου. Κοιμήθηκε από ανακοπή της καρδιάς την Δευτέρα 6ης Μαϊου 2019 σε ηλικία 71 ετών ο π. Εμμανουήλ Πόκιας στο Μοναστήρι του Αγίου Παντελεημόνα που υπηρετούσε από το 2006 της Νέας Μητροπόλεως Σύμης, Τήλου Χάλκης και Καστελλορίζου από τον τότε και πρώτον Μητροπολίτη Χρυσόστομο Δημητριάδη.

Ο κοιμηθείς γεννήθηκε στην Ίστριο της Ρόδου και ήτο μετανάστης για πολλά χρόνια στην Γερμανία. Χειροτονήθηκε το 1990 Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον απλό μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο Διμέλη.

Για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε σαν πρώτος εφημέριος και πρόσφερε πολλά στην ενορία των Αγίων Αποστόλων πόλεως Ρόδου. Επίσης για τέσσερα χρόνια στο νέο νοσοκομείο Ρόδου. Επί δεκατρία χρόνια έως της κοιμήσεως του υπηρετούσε στην Τήλο.
Μετά από απαίτηση και ενέργειες του δραστήριου και διαδόχου του της ενορίας Αγίων Αποστόλων Ρόδου, Αρχιμανδρίτη Παΐσίου Φαρμακίδη τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία την Τετάρτη του μηνός Μαϊου και 11η πρωϊνή στον Ναό που δημιούργησε, από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο, με την παρουσία αρκετών κληρικών και πλήθος κόσμου και του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και άλλων επισήμων και ενταφιάστηκε στην γενέτειρα του, στην Κοινότητα Ιστρίου Ρόδου. Πατέρας δυο παιδιών και εγγονών σήκωσε τον Σταυρό της δοκιμασίας της διάζευξης του.

Το πλήθος κόσμου ανεφώνησαν τον Αθάνατος και χειροκρότησαν το ιερό του σκήνωμα με ροδοπέταλα με πρωτοβουλία του πατρός Κυριακού Μανέττα, ιερέως του Πανεπιστημιακού Ναϋδρίου Αγίας Είρηνης Ρόδου. Ο μακαριστός ήταν φιλήσυχος, φιλακόλουθος και χαμηλών τόνων κληρικός.

Αιωνία του η μνήμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.